Mainos

Äiti laati tyttärelleen loistavan ohjelistan elämään – tästä mallia jokaiselle!

On olemassa monia asioita, joita äidit eivät toivo tyttäriensä tekevän. Eräs äiti toivoo kuitenkin eniten, ettei hänen tyttärensä koskaan yrittäisi miellyttää muita omalla kustannuksellaan. 

Lukuisat vanhemmat opettavat pienestä pitäen lapsiaan kiittämään ja pyytämään anteeksi, mutta joskus voi käydä niin, että kiltteys kostautuu myöhemmällä iällä. Vaarassa ovat etenkin kiltit tytöt, jotka saattavat hukata itsensä muiden toiveita toteuttaessaan. 

Äiti Toni Hammer kirjoitti tyttärelleen kirjeen siinä toivossa, että sen avulla hänen lapsestaan kasvaisi vahva ja hyvän itsetunnon omaava nainen. Tästä kirjeestä jokainen vanhempi voisi ottaa oppia oman lapsensa kasvatukseen. Nämä ohjeet kattavat lukuisia elämän osa-alueita aina ihmissuhteista pukeutumiseen, ja siihen kaikkein tärkeimpään – onnellisuuteen. 

Kannustaa tytärtään olemaan rohkeasti oma kaunis itsensä

Tyttärelleen osoittamassa kirjeessä äiti luettelee kolmetoista kohtaa, joita hän ei toivo tyttärensä koskaan tekevän. 

– Älä pyydä anteeksi, jos joku muu tönäisee sinua. Älä sano olevasi pahoillasi siitä, että olet vaivaksi. Et ole vaiva. Olet ihminen, jolla on ajatuksia ja tunteita, ja joka ansaitsee kunnioitusta, äiti aloittaa.

Äidin mukaan tytön ei tulisi kasvattaa hiuksiaan tai pukeutua tiettyyn asuun vain sen vuoksi, että nämä asiat tekevät jonkun muun onnelliseksi. Tytön ei myöskään tulisi jäädä kotiin vain seuran puutteen vuoksi, vaan kokea asioita itse ja elää omaa elämäänsä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Älä ajattele liikaa sitä, mitä syöt muiden seurassa. Jos olet nälkäinen, syö. Syö mitä haluat. Jos mielesi tekee pizzaa, älä ota salaattia vain muiden ihmisten vuoksi, vaan tilaa se hiton pizza, äiti neuvoo.

– Älä pidättele kyyneleitä. Itku tarkoittaa vain sitä, että tunnet jotain, jonka täytyy päästä ulos. Se ei ole heikkoutta, se on inhimillistä.

Tytär ei saisi äidin mukaan hymyillä vain sen vuoksi, että joku käskee tekemään niin. Hänen tulisi myös aina uskaltaa nauraa omille vitseilleen muiden katseista riippumatta. 

Äidin mukaan tytön ei tulisi koskaan pyytää anteeksi sitä, kuka hän on, vaan olla rohkeasti oma kaunis itsensä.

– Älä sano ”kyllä” vain ollaksesi ystävällinen, sano ”ei”, koska se on sinun elämäsi. Älä piilottele mielipiteitäsi. Puhu ääneen ja kuuluvalla äänellä. Sinun äänesi ansaitsee tulla kuulluksi, Hammer päättää.

Lähde: ScaryMommy

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.