Äiti kyllästyi kaahaamiseen – askarteli raivoisan kyltin: "Vannon, että se todella toimi"

Lastensa turvallisuudesta huolissaan ollut nainen keksi tavan, jolla saa ylinopeutta ajavien lainrikkojien kaasujalan kevenemään.

Koulujen alku on aikaa, jolloin autoilijoiden nopeuksiin kiinnitetään erityistä huomiota taajama-alueilla. Etenkin suojatiet sekä koulujen ja päiväkotien edustat ovat viranomaisten tarkassa syynissä.

Siinä, missä viranomaiset pyrkivät tahoiltaan vaikuttamaan autoilijoiden nopeuksiin tehovalvonnan avulla, myös tavan tallaajat ovat mukana talkoissa.

Esimerkiksi Fox News uutisoi aiemmin keväällä neuvokkaista amerikkalaisoppilaista, jotka suunnittelivat 3D-suojatien. Sen aikaansaama optinen illuusio saa autoilijat hidastamaan vauhtiaan suojatielle tullessa.

Nyt Mirror-lehti kertoo huolestuneesta perheenäidistä, joka kyllästyi kotinsa edustalla törtteileviin autonkuljettajiin. 

Itsekkäät autoilijat kiukutti

Nainen asui pienessä kylässä asuinalueella, jonka tiestöllä oli 50 km/h nopeusrajoitus.

Äiti oli erityisen huolissaan lapsiensa turvallisuudesta, sillä hän sai päivittäin todistaa, kun autoilijat kaahasivat kodin edustalla.

– Liika on liikaa. Lapsillemme voisi käydä tosi pahasti, mutta autoilijat ajattelevat itsekkäästi, että nopeusrajoitukset ovat muita kuin heitä itseään varten, perheenäiti tuhahtaa.

Äiti teki kyltin huomiota herättävällä tekstillä – toimi kuin häkä

Eräänä päivänä naisella ”napsahti” ja hän päätti tehdä jotain kaahailijoiden päänmenoksi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Hän jakoi tempauksestaan Netmums-ryhmässä kuvan, jossa pahville tulostettu pikkulapsi pitelee kylttiä. Valkoisella pohjalla lukee kissankokoisin kirjaimin: ”Hidasta vauhtia, k*sipää!”.

Yllä olevalla videolla käydään keskustelua siitä, miten ylinopeus vaikuttaa onnettomuuksiin. 

– Vannon, että se todella toimi. Autojen nopeudet ovat hidastuneet huomattavasti, nainen toteaa tyytyväisenä.

– Tämä on vain pieni askel, mutta kuka tietää, jos se hidastaa jonkun vauhtia ihmishengen pelastamiseksi, hän pohtii toiveikkaana.

Artikkelia muokattu 25.8. kello 8:31: Nopeusrajoitus korjaattu. 

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: Mirror, Netmums, Fox News

Lue myös:

    Uusimmat