13-vuotias paloi pahoin netin "tulihaasteessa" – varoittaa nyt muita vietettyään kuukausia sairaalassa: "Se ei ole sen arvoista"

13-vuotias Miyah melkein paloi hengiltä netissä kiertävän "tulihaasteen" vuoksi. Nyt, melkein vuosi kokemansa jälkeen, tyttö haluaa varoittaa muita.

Michiganilaisteini varoittaa nyt muita sosiaalisen median haasteesta, joka oli koitua hänelle kohtalokkaaksi. 13-vuotias Miyah melkein kuoli "tulihaasteen" vuoksi. Haasteessa henkilö sytyttää itsensä tuleen ja syöksyy yleensä sitten veteen.

Haaste ei ole ensimmäinen vaarallinen somevillitys: aiemmin perheitä on varoiteltu esimerkiksi jätesäkkihaasteesta ja tukehtumishaasteesta.

Juoksi tulessa kotonaan

Miyahin mukaan hän oli ystävineen nähnyt haasteen netissä. Miyahin ystävä oli päättänyt kokeilla haastetta ja sytyttänyt vahingossa myös Miyahin tuleen.

– En vain voinut uskoa, että niin tapahtui, Miyahin äiti Brandi Sholar sanoo.

Äiti oli havahtunut tilanteeseen, kun Miyah juoksi hänen makuuhuoneensa oven ohi liekeissä. Äidin mukaan tuli nuoleskeli lasta polvista hiuksiin asti.

– Minua pelotti. Olin kauhuissani sen vuoksi, että voisin menettää tyttäreni. Tulta oli niin paljon ja hän vain itki, Brandi muistelee.

Äiti ryntäsi sammuttamaan lastaan ja onnistui.

"Älkää tehkö sitä, se ei ole sen arvoista"

Miyah kiidätettiin sairaalaan, missä hän vietti kaksi kuukautta. Nyt, melkein vuosi kokemansa jälkeen, tyttö haluaa varoittaa muita.

– Älkää tehkö sitä, se ei ole sen arvoista. Se ei vain ole, hän sanoo.

Miyah on päässyt jo palaamaan harrastuksensa, kuten urheilemisen pariin. Hän on aloittanut myös huoltopakettien kokoamisen: Miyah kokoaa inspiroivia lauseita lahjapusseihin, joita vie paikallisten sairaaloiden palovammaosastoille.

– Koen, että minun täytyy tehdä niin. Olen kokenut sen, joten koen, että minun täytyy auttaa, hän sanoo.

Miyah on myös julkaissut vaatemalliston, joka kehottaa itsevarmuuteen myös palovammojen saamisen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat