Mainos

Äiti julkaisi hämmentävän potretin – perhe hymyilee heroiiniin kuolleen isän vieressä

"Kylmä totuus on, että heroiini tappaa. Voit ajatella, että niin ei koskaan tapahdu sinulle, mutta arvaa mitä? Niin Mikekin ajatteli," kirjoittaa amerikkalainen Eva Holland sosiaalisessa mediassa poseeratessaan lastensa kanssa heroiinin yliannostukseen kuolleen miehensä arkun ääressä.

– Olen varma, että tämä kuva saa monet tuntemaan itsensä epämukavaksi ja se saattaa jopa suututtaa ihmisiä. Mutta syy, miksi sen otin, on näyttää riippuvuuden todellisuus, Holland kirjoittaa päivityksessään.

Hollandin mies Mike kuoli 26-vuotiaana kamppailtuaan pitkään heroiini- ja särkylääkeriippuvuuden kanssa.

Miken riippuvuus alkoi vahvoista, reseptillä määrättävistä särkylääkkeistä, jotka myöhemmin johtivat heroiinin käyttöön. Mies oli katkaisuhoidossa viime vuoden lopulla, mistä hän pääsi ulos "uutena miehenä", vaimo Eva kertoo. Kesällä huumeiden käyttö kuitenkin alkoi uudelleen.

– Se alkoi yhdestä pilleristä, jonka hän otti "hammassärkyyn". Hän väitti, että pystyi pitämään tilanteen hallinnassa, että hän pystyi lopettamaan käytön aivan itse, ilman apua. Hän oli väärässä, Holland kirjoittaa.

Mike kuoli syyskuun alussa, kertoo amerikkalaismedia. Pari ehti olla yhdessä 11 vuotta. 

Ohiolainen kahden lapsen äiti päätti julkaista huomiota herättävän Facebook- ja Instagram-päivityksensä lisätäkseen amerikkalaisten tietoisuuttaa kasvavasta heroiiniongelmasta.

– Halusin vain jakaa Miken tarinan siksi, että se voi ehkä auttaa jotakuta muuta, Eva Holland kirjoittaa.

Heroiinin käyttö on lisääntynyt räjähdysmäisesti Yhdysvalloissa tällä vuosituhannella ja heroiinikuolemien määrä on viisinkertaistunut vuosina 2001-2013.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana heroiiniriippuvaisten 18-25-vuotiaitten amerikkaisnuorten määrä on kaksinkertaistunut. Tilastollisesti hälyttävää on se, että ihmisistä, joille syntyy riippuvuus reseptillä määrättäviin opiaattipohjaisiin särkylääkkeisiin, tulee 40 prosenttia todennäköisemmin myös heroiiniaddikteja.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.