Äiti imetti vauvaansa uima-altaan reunalla – paikalle kutsuttiin poliisi: "Ei tissejä voi esitellä missä tahansa"

Texasilainen äiti joutui kummalliseen tilanteeseen imettäessään lastaan paikallisella uima-altaalla.

Texasissa asuva Misty Daugereaux oli saapunut sunnuntaina yleiselle altaalle sukulaispoikansa sekä kahden oman lapsensa kanssa. Hänen 10-kuinen poikansa alkoi olla nälkäinen, joten hän ryhtyi imettämään tätä, kertoo muiden muassa Abc 7 Chicago.

Pian paikalle tuli uimavalvoja, joka ilmoitti, että imetys julkisella altaalla oli vastoin sääntöjä. Kun hämmentynyt Daugereaux ihmetteli asiaa, paikalle kutsuttiin myös altaan johtaja sekä lopulta paikallinen poliisi.

Daugereaux kirjoitti asiasta järkyttyneenä Facebook-sivulleen

– Johtaja olisi voinut käyttää tilaisuuden kouluttaakseen henkilökuntaansa. Sen sijaan minut ja kaksi 4-vuotiasta sekä 10-kuinen vauva sylissäni saatettiin ulos. Kasvoni olivat kyynelissä. Poikani kysyi: "Äiti, mikseivät he anna sinun syöttää Maxxia?"

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Paikalla olleen poliisin vaatteissa ollut kamera kuvasi tilanteen. Videolla järkyttynyt Daugereaux nieleskelee kyyneliä ja ihmettelee, mihin hänen pitäisi mennä imettämään, kun vahdittavana on kaksi muuta lasta. 

Video paljastaa, että kun nainen lopulta poistuu lastensa kanssa, poliisi ja altaan johtaja jatkavat keskustelua. 

– Ei tissejä voi esitellä missä tahansa. Ymmärrän, että lasta pitää ruokkia, se on aivan selvää, mutta istuisi sitten viltin alla tai jotakin, poliisi toteaa lopuksi.

Myöhemmin kaupunki pyysi tapausta anteeksi tiedotteella. 

– Kaupungin käytännöt ja menetelmät tarkistetaan ja tarvittaessa korjataan. Työntekijöidemme toimintaa koskeviin puutteisiin puututaan lisäkoulutuksella, tiedotteessa luvattiin.

Tapauksesta kuultuaan joukko muita äitejä kokoontui altaan porteille osoittamaan mieltään julkisen imetyksen puolesta. 

– Jotkut vauvat, kuten minun poikani, eivät halua pulloa, eivätkä pidä peittämisestä. Enkä aio peittää häntä 32 asteen helteessä, kirjoitti eräs protestoivista äideistä sosiaalisessa mediassa. 

Niin Texasissa kuin muissakin Yhdysvaltojen osavaltioissa imettäminen on sallittua julkisilla paikoilla.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: ABC, Heavy

Lue myös:

    Uusimmat