Airiston Helmen kohutut kiinteistöt tulivat julkiseen myyntiin: Tältä hulppeat talot näyttävät sisältä – kallein kohde poistettiin jo eilen myynnistä

Airiston Helmen kiinteistöt ilmestyivät myyntiin - tällä hinnalla yksi kohutuista taloista voi olla sinun 5:15
Airiston Helmen kiinteistöt ilmestyivät myyntiin - tällä hinnalla yksi kohutuista taloista voi olla sinun.

Talousrikoksista epäillyn majoituspalveluyritys Airiston Helmen kiinteistöt ovat nyt julkisessa myynnissä. 

Vuosi sitten kiinteistöt nousivat julkisuuteen, kun selvisi, että niiden omistajaa epäillään talousrikoksista. Kiinteistöihin tehtiin erittäin laaja kotietsintäoperaatio osana tutkintaa.

Kiinteistönvälittäjä Pasi Saari vahvistaa MTV Uutisille, että myyntiin ilmestyneet saaristokohteet Paraisten alueella ovat Airiston Helmen kiinteistöjä. 

Paraisten alueella kohteita on myynnissä yhteensä yhdeksän.

Kaikista kallein kohde, Nauvossa sijaitseva Säkkiluoto, poistettiin myytävien kiinteistöjen joukosta eilisillan jälkeen. Kauppoja ei ole vielä kuitenkaan tehty, vaan omistaja päätti odottaa vielä joidenkin kohteiden kohdalla, kiinteistönvälittäjä Saari kertoo MTV Uutisille.

Kolme kohdetta ehdittiin myydä jo ennen julkisen myynnin aloittamista.

Yksityissaaria ja hulppeita yksityiskohtia

Yhteensä yhdeksällä myynnissä olevilla kohteilla on hintaa lähes 10 miljoonaa euroa.

Esimerkiksi Bläsnäsissä Paraisilla 549 000 eurolla myynnissä oleva paritalohuoneisto merenrannalla pitää sisällään hulppeita yksityiskohtia.

Nyt myynnissä olevista kohteista kallein on Nauvossa Oxsundintiellä sijaitseva merenrantakohde. Sen hintapyyntö on 1 750 000 euroa.

Saariin liittyy talousrikostutkinta

Airiston Helmi päätti myydä hallussaan pitämänsä kiinteistöt toisaalta sen vuoksi, että poliisitutkinta estää sen liiketoiminnan, ja toisaalta siksi, että kiinteistöjen omistaja ei halua enää tutkinnan vuoksi viettää aikaa Suomessa.

Airiston Helmi nousi julkisuuteen poliisin tehtyä kiinteistölle näyttävän ja suuren mittakaavan ratsian. Asiassa on kerrottu tutkittavan talousrikoksia, ja kiinteistöistä takavarikoitiin huomattavasti käteistä rahaa. Saaret omistava venäläinen liikemies kiistää rikokset.

Viime vuoden syyskuussa poliisi teki yhdessä muiden viranomaisten kanssa erittäin suuren operaation Turun saaristoon Airiston Helmen saarille ja kiinteistöihin. Yhteensä 400 henkeä osallistui suuretsintään.

Airiston Helmen kohteiden julkisesta myynnistä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat