Mainos

Ainakin yksi suomalainen yhä pidätettynä Göteborgissa

Göteborgissa viikonloppuna olleiden suomalaisaktivistien mukaan Göteborgin poliisi piti tänään ainakin yhtä suomalaista pidätettynä mellakoinnista epäiltynä. Uutistoimisto TT:n mukaan maanantaina poliisin suojissa oli yhteensä 52 mielenosoittajaa. Osa heistä oli pidätetty jo ennen EU:n huippukokouksen alkamista.

Pidätetyistä tanskalaisia on 15 ja saksalaisia seitsemän. Myös italialainen, britti ja venäläinen on pidätetty. Suomalainen pidätetty on noin 25-vuotias mies. Miehen suomalaisystävien mukaan kyseinen suomalainen oli pidätyshetkellä istunut rauhallisesti nurmikolla eikä ollut käyttäytynyt väkivaltaisesti.

-Poliisi rikkoi yhteisesti sovittuja pelisääntöjä. Esimerkiksi rynnäkkö Hvitfeldtskan kouluun torstaina oli ihmeellistä poliisin käyttäytymistä, sanoi Marko Korvela. Korvela on yksi niistä Göteborgissa olleista suomalaisista, jotka järjestivät tiistaina Turussa mielenosoituksen Ruotsin poliisin väkivaltaisiksi väitettyjä toimia vastaan. Mielenosoitukseen osallistui noin 30 ihmistä, joista puolet oli käynyt Ruotsissa.

Suomalaiset harkitsevat oikeustoimia suomalaisen pidätetyn oikeusturvan takaamiseksi. Suomen Göteborgin pääkonsuli Anja-Riitta Ketokoski valitti STT:lle sitä, että poliisin pehmeä lähestymistapa petti käytännössä.

-Suuressa kaaoksessa poliisi ei ilmeisesti ehtinyt miettimään. Se näkyy esimerkiksi pidätettyjen suuressa määrässä, sanoi Ketokoski. Ketokoskea harmitti myös se, että korkeatasoiset asialliset keskustelut eivät päässeet tarpeeksi julkisuuteen vaan lehdistöä kiinnosti enemmän väkivalta.

Aktivistit järjestäytyneitä


Osa mielenosoituksia järjestäneistä ääriaktivisteista oli huomattavasti paremmin järjestäytyneitä kuin aiemmin osattiin epäillä, kirjoitti Aftonbladet-lehti tiistaina. Lehden mukaan ryhmä oli perustanut erääseen asuntoon "komentokeskuksen", josta käsin kymmenkunta henkilöä seurasi poliisin toimia ja antoi langattomilla puhelimilla ohjeita kaduilla olleille aktivisteille. Lehden mukaan ryhmällä oli käytössään lisäksi mm. poliisiradio ja tietokoneita. Ääriaktivistit onnistuivat Aftonbladetin mukaan häiritsemään poliisin radioliikennettä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.