Ainakin kuusi kuoli Australian myrskyissä

Pahin tilanne on ollut Newcastlessa. Jopa 200 000 kotia on ollut ilman sähköä ja asukkaita on kehotettu pysymään sisätiloissa.

Voimakkaat myrskyt ovat riepotelleet edelleen Australian itärannikkoa.

Ainakin kuusi ihmistä sai surmansa ja kaksi oli kateissa rankkasateiden ja kovan tuulen piiskatessa saarivaltiota.

Viisihenkisen perheen äiti ja kolme lasta saivat surmansa, kun tulvavesi romahdutti tien heidän autonsa alta perjantaina. Pelastusryhmät jatkoivat yhä lauantai-iltana perheen isän etsintöjä onnettomuuspaikan lähellä.

Viranomaisten mukaan myrskyn tuhot olivat pahimpia Newcastlessa noin sadan kilometrin päässä Sydneystä. Teitä suljettiin ja asukkaita kehotettiin pysymään sisätiloissa. Osalle rannikkoa julistettiin hätätila. Ilman sähköä oli jopa 200 000 kotia.

Eilen Newcastlen edustalla rannalle ajautuneen rahtilaivan runko näytti kestäneen myrskyn ehjänä. Laivan pelättiin murtuvan, jolloin mereen olisi saattanut päästä satoja tonneja polttoöljyä. Aluksen miehistö onnistuttiin pelastamaan.

Meteorologien mukaan sademäärät nousivat pahimmillaan 30 senttiin ja tuulennopeus ylitti 33 metriä sekunnissa. Myrskyn ennustetaan vielä voimistuvan sen liikkuessa etelään kohti Sydneytä.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat