Mainos

Ainakin 19 maanviljelijää kuoli, kun kuorma-auto syöksyi rotkoon Filippiineillä

Filippiineillä ainakin 19 maanviljelijää on kuollut kuorma-auton syöksyttyä rotkoon maan pohjoisosassa, poliisi kertoi perjantaina. Uhrit olivat olleet hakemassa valtion tukemia riisinsiemeniä ja olivat matkalla kotiin myöhään torstaina paikallista aikaa.

Onnettomuus tapahtui, kun kuorma-auton kuljettaja menetti ajoneuvon hallinnan Connerin kaupungissa. Joko ajoneuvon moottori tai jarrut pettivät, kun se oli ollut kiipeämässä mäen rinnettä ylöspäin.

Maanviljelijöitä ja siemeniä sisältäneitä säkkejä kuljettanut kuorma-auto ajautui tämän seurauksena takaperin 20 metriä syvään rotkoon.

–  Kuorma-auto putosi perä edellä ja matkustajat murskautuivat, paikallisen poliisin edustaja Manuel Canipas kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Ajoneuvon kyydissä oli yhteensä noin 40 henkilöä. Canipas kertoi, että kuolonuhrien lisäksi 20 kyydissä ollutta loukkaantui onnettomuudessa, mutta he selviävät hengissä.

Canipasin mukaan siementen paino on saattanut tehdä törmäyksestä pahemman ja on voinut musertaa mahdollisesti joitain uhreista.

Kuolemaan johtavat tieliikenneonnettomuudet ovat yleisiä Filippiineillä. Tieliikenteessä on runsaasti puutteellisesti huollettuja ja ylläpidettyjä busseja sekä huonosti koulutettuja kuskeja.

Syyskuussa maan eteläosassa sijaitsevassa T'bolin kaupungissa 20 ihmistä kuoli, kun rantajuhlista ihmisiä kotiin kuljettanut kuorma-auto joutui kolariin. Uhrien joukossa oli myös lapsia.

Päivitetty 7.27: Canipasin kommentti ja tarkemmat yksityiskohdat onnettomuudesta.Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja