Ainakin 15 piikkihuumausta Britanniassa: Sarah huumattiin neulalla yökerhossa – "Kuinka estät jotakuta pistämästä sinua?"

Kaksi miestä on pidätetty Nottinghamissa liittyen tapauksiin, joissa naisia on huumattu yökerhossa piikittämällä.

Nottinghamshiren poliisin mukaan 18- ja 19-vuotiaat epäillyt pidätettiin epäiltynä myrkytyksen suunnittelusta. Poliisi pääsi tekijöiden jäljille yleisövihjeen avulla.

Tapaus liittyy aiemmin Britanniassa laajasti kuohuttaneeseen, uuteen vaaralliseen ilmiöön, jossa naisia on huumattu yökerhossa neulan avulla. 

"Kuinka estät jotakuta pistämästä sinua?"

Nottinghamin yliopiston opiskelija Sarah Buckle kertoo BBC:n haastattelussa joutuneensa neulahuumauksen kohteeksi yökerhossa syyskuun lopussa.

Hän sanoo olleensa ensin kunnossa, mutta yhtäkkiä hän ei pystynyt enää seisomaan tai muodostamaan sanoja.

Seuraavana aamuna hän heräsi sairaalasta, kädessään pieni neulanpisto. Hän kuvailee kokemaansa erilaiseksi kuin liian alkoholin juomisesta johtuva tila. 

– Se, että joutuu sairaalaan kymmeneksi tunniksi eikä muista mitään, on täysin hullua.

– Olen hämmentynyt siitä, miksi näin tapahtuu, tämä on järkyttävää. Voit peittää drinkkisi, mutta kuinka estät jotakuta pistämästä sinua?

Somekampanja vaatii turvallisia yökerhoja

Nottinghamshiren poliisi tutkii ainakin 15 erillistä tapausta viimeisen kuukauden ajalta.Tapauksia tutkitaan myös Skotlannin ja West Yorkshiren poliisin alueilla. Muun muassa Leedsissä, Edinburghissa ja Glasgowssa epäillään piikkihuumaustapauksia.

Tapaukseen on ottanut kantaa jopa sisäministeri Priti Patel, joka vaatii tapausten tutkimista. Somekampanja, joka kantaa nimeä Girls Night In, kannustaa ihmisiä boikotoimaan yökerhoja yhden päivän ajan nostaakseen esille naisten turvallisuuden yökerhoissa. 

Maan kansallinen poliisipäälliköiden neuvosto ei toistaiseksi osaa sanoa, onko kyse kansallisesta ilmiöstä, sillä tapauksia on toistaiseksi tullut poliisin tietoon vähän.

Seksuaalirikoksista vastaava Sarah Crew sanoi BBC:n mukaan, että huumausten todennäköinen motiivi on seksuaalinen, lisäten, että yleisesti juomien tyrmääminen on ongelma.

Lähteet: The Guardian, BBC.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja