Jokereiden mystiselle maalivahdinvaihdolle selvyys: "Olisi pitänyt tehdä vaihto jo ensimmäisen erän jälkeen"

Jokerit taipui jääkiekon KHL-liigassa voittolaukauskisassa 4–5-tappioon Lokomotiv Jaroslavlille.

Helsinkiläisisännät punnersivat kahdesti maalin johdon kiinni piskuisen 8 059 katsojan yleisön edessä, mutta joutuivat tyytymään pisteeseen.

–  Tasainen matsi, mutta ei onnistuttu voittamaan, Jokerien hyökkääjä Marko Anttila harmitteli.

Jokereille oli tarjolla kuudes perättäinen voitto, mutta kuluvalla kaudella Helsingissä sen jo kahdesti aiemmin selättänyt venäläissikermä osoittautui jälleen täpärästi paremmaksi.

–  Hyvin he pelaavat. Oli tarkoitus puolustaa tiiviisti, mutta siinä ei onnistuttu, Anttila myönsi.

Kamppailu alkoi kotijoukkueelle epäonnisesti. Vieraiden ensimmäinen puolittainen maalipaikka tuotti johto-osuman jo neljännellä minuutilla, kun yleensä takuuvarmasti vaikeammatkin vedot torjuva Janis Kalnins ei saanut etunurkkakutia pysäytetyksi.

Anttila kuittasi onnettaren sattumat tasoihin, sillä hän viimeisteli perhosvedolla lukemiksi 1–1. Jesse Joensuu iski pian kiekon lähietäisyydeltä maaliin, mutta tilannetta ei hyväksytty maaliksi videotarkastelussa löytyneen maalivahdin häirinnän takia.

–  Minusta näytti, että ei hän tahallisesti yrittänyt estää veskaria, Anttila puntaroi.

Vain viisi sekuntia ennen eräsummeria Brian O'Neillin taituroimaa johtoniittiä ei pyyhitty pois tulostaululta.

Maalivahdin vaihto ja lahjatoive

Pelin puolivälissä sattui kummia, sillä Lokomotiv latoi pikatahtia tasoitus- ja 2–3-maalin. Jokerit vaihtoi Kalninsin tilalle torjujaksi Antti Niemen, ja se piristi hetkellisesti.

–  Hän sairastui. Olisi pitänyt tehdä vaihto jo ensimmäisen erän jälkeen, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki yllätti lehdistötilaisuudessa.

Päätöserässä Jokerien tanskalaiskapteeni Peter Regin sytytti maalilampun, mutta 4–3-asetelma ei kantanut loppuun.

–  Meidän käsissämme oli (voitto). Turhauttaa tämmöiset häviöt, Anttila ruoti.

Joululomalle Jokerit pääsee lauantain jälkeen, jolloin se kohtaa koko liigan hännänhuipun Dinamo Riian.

–  Saman konferenssin joukkueita olleet vastassa tällä viikolla kaikki. Yksi jäljellä, se olisi hieno joululahjavoitto, Anttila kuvasi.