Jokerit-hyökkääjä hirmuvireessä kotiavauksessa

Jokerit avasi jääkiekon KHL-kauden kotipelit voitolla, kun se päihitti Traktor Tsheljabinskin jatkoerässä 5–4. Harvalukuinen 2  703 katsojan yleisö todisti isäntien ylivoimapelin tehokkuutta sekä tehot 2+2 koonneen Kalle Kossilan taituruutta.

– Todella hieno fiilis. Uskon, että jatkossa saadaan enemmän faneja, Kossila kuvasi.

– Joukkueen pisteet ovat tietysti paljon tärkeämmät, mutten pane pahitteeksi omistakaan.

Avauserän ja toisen alun perusteella Jokerit näytti porhaltavan komeaan voittoon. Iiro Pakarinen iski ensimmäisellä jaksolla kaksi kaappia Traktorin kaksiminuuttisten aikana. Kossila siirsi kotimiehistön jo kolmen maaliin karkuun, kun vieraita rokotettiin neljännestä jäähystään jälleen yv-osumalla.

– Erikoistilannepelaamisemme oli hyvää, Jokerien valmentaja Lauri Marjamäki kehaisi.

– Hyvä aloitus joukkueelta. Sitten otimme jäähyjä, ja vastustaja pääsi peliin mukaan, Kossila täydensi.

Maalikilpailua lopussa

Kamppailun kulminaatiopiste koitti mittelön puolivälin jälkeen.

Jokerien kapteeni Marko Anttila rynni alivoimalla kaksi vastaan kaksi -hyökkäykseen ja sai syötettyä poikittaispassilla tekopaikan Hannes Björniselle. Björnisen kuti osui kuitenkin avopaikasta vain tolppaan, ja pian samaisen Jokeri-jäähyn jälkeen Traktorin kipinä syttyi 1–3-kavennuksella.

Päätöserä muodostui varsinaiseksi maalintekokilpailuksi, jossa Jokerit repi 4–2-kaulan. Kamppailun 50. minuutilla entinen Jokeri-hyökkääjä Teemu Pulkkinen kuitenkin pyssytti takakaarelta Traktorille 4–4-tasoituksen kuululla lyöntilaukauksellaan.

– Tuli passiivisuutta. Pahoja takaiskuja, Marjamäki myönsi.

Jokerit on nyt kokenut kaksi vierastappiota ja yhden kotivoiton.

– Kolmannessa erässä piti olla aktiivisempi. Mutta hieno ilta, ensimmäinen voitto, hyvä niin, Jokerien Marjamäki linjasi.

– Oli hienoa palata kotiyleisön eteen yhdeksän kuukauden tauon jälkeen.