Jokereiden pitkä voittoputki uhkasi katketa hölmöilyyn – Lauri Marjamäki: "Tosi kuritonta"

Jokerit oli hukata saumansa jatkaa menestyskulkua jääkiekon KHL-liigassa, mutta punnersi viidenteen peräkkäiseen voittoon lyömällä Torpedo Nizhni Novgorodin 5–4-voittolaukauskilpailussa. Rankkarikilvassa kymmenestä yrittäjästä ainoana viimeistelyssä onnistui Jesse Joensuu, jonka poikkitolpan kautta syntynyttä osumaa tarkasteltiin pitkään.

– Pelejä tulee paljon, joka toinen päivä. Nautitaan joka voitosta, tehtiin kuitenkin viisi maalia – sieltä löytyy hyviä asioita, Jokerien valmentaja Lauri Marjamäki kuittasi Discoveryn tv-haastattelussa.

Isäntien avauserässä hankkima 2–0-johto hukkui keskimmäisellä jaksolla hämmästyttävän heppoisesti. Toisessa erässä vieraat torpedoivat Jokerien voittotavoitetta väkevästi iskemällä reilussa 10 minuutissa kolme maalia tasaviisikoin.

Sarjatahtia tehtailluista osumista sormi ei osoittanut ruotsalaisen Anders Lindbäckin huilivuorolla torjuntavastuussa ollutta Janne Juvosta. Jokereille vain sattui virheitä puolustuspelissä, ja vastustaja rokotti tilaisuuksistaan terävästi.

– Vaikka johdettiin 2–0, niin ei oltu niin hyviä. Nyt oli tosi kuritonta – hirveä määrä virheitä. Tuntui, ettei oltu henkisesti läsnä, Marjamäki päivitteli.

Rosoista ja kiitokset

Jokerien epäyhtenäisyys ja virhesuma hämmästyttivät 4 213 katsojaa erityisesti siksi, että vain kaksi päivää sitten helsinkiläisjoukkue löi virheettömän ehyellä huippusuorituksella vahvaksi vastustajaksi tiedetyn Lokomotiv Jaroslavlin.

– Nyt tuli yksilötason virheitä. Kaksi edellistä ottelua oli sitä mitä halutaan pelata. Nyt livettiin siitä, Marjamäki myönsi.

Torstain vuoristorataottelu sai odottamattoman käänteen loppuhuipennukseksi, sillä Torpedo täräytti 4–4-tasoituksen 78 sekuntia ennen kolmannen erän päätössummeria.

– Johto suli. Näin ei saisi käydä, Marjamäki linjasi.

Kolmen pisteen saalistuksella Jokerit olisi voinut yltää KHL:n länsilohkon kärkipaikalle. Kauden varhaisia listasijoituksia enemmän niin pelaajia kuin valmennusryhmääkin kiinnostaa kehitysprosessi ja pelillisten välitavoitteiden saavuttaminen.

– Jäähyn tappo jatkoajalla oli hyvä – varmaan voitonavain, ja Juvonen oli erinomainen rankkareissa, Marjamäki kehui.