Jokereiden kiri tyrehtyi jäähyihin – ottelua edelsi hiljainen hetki Pave Maijasen muistolle

Jokerit koki tappion KHL-jääkiekkoliigassa, kun se taipui kaukalossaan Barys Nur-Sultanille 1–4.

Kamppailua edelsi hiljainen hetki Jokerien pitkäaikaiselle tukijalle, muusikko Pave Maijaselle.

Edellisessä kohtaamisessa Jokerit nousi neljän maalin takaa päätöserässä voittoon, nyt ehyt viisikkopeli uupui.

– Meidän täytyy oppia voittamaan silloinkin, kun emme ole parhaimmillamme. Miten kairaamme voiton tasaisista peleistä, tämä on opittava ennen pudotuspelien alkamista, Jokerien puolustaja Alex Grant sanoi.

Jokerien kiri pilkahti 43. minuutilla, kun Grantin rannekuti keskisektorilta tasoitti pelin 1–1:een. Mainion esityön osumaan rystysyötöllään Barysin pelaajien välistä suoritti Henrik Haapala.

Helsinkiläisten ohitusyritys loittoni, kun Barys niittasi 2–1-johdon.

Loppusuoralla, ajassa 55.35, Jokerien puolustaja Sami Lepistölle sattui lipsahdus, kun hänen mailansa karkasi 2+2 minuutin jäähyn arvoisesti vastustajan kasvoihin. Rangaistus vanheni vain hetken, kun kiekko ehti Jokerien rysään.

Boksista päästyään Lepistö rynni hyökkäämään kavennusta tavoitellen, mutta löysikin itsensä jälleen jäähyltä.

– Annettiinkin peli pois. Sitten jäähyiltiin. Sieltä on aika vaikea enää tulla ja kiriä, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki harmitteli.

Virheitä ja Regin

Ottelussa Barysin maalivahdille Henrik Karlssonille kirjattiin 21, Jokerien Janis Kalninsille 26 torjuntaa.

Eväät mittelön dominointiin hukkuivat Jokereilta varhain. Isännille ynnättiin jopa puolen tusinaa kiekonmenetystä omalla alueella ensimmäisellä kymmenminuuttisella.

Seurasi hurlumhei-jääkiekkoa päästä päähän.

– Tuntui, että luistellaan hyvin, mutta ajatus oli hukassa. Paljon syöttöharhoja, mistä tuli heidän johtomaalikin, Jokerien Marjamäki kiteytti.

Jokerien tanskalainen keskushyökkääjä Peter Regin loukkaantui pelin alussa ilmeisen vakavasti.

– Hänet vietiin suoraan sairaalaan, Jokerien Marjamäki kuvasi.Seuraavassa ottelussa Jokerit kohtaa lauantaina Moskovassa TsSKan.