Marko Anttila metsästää epätoivoisesti kauden avausmaalia – nyt vietiin jo selväkin osuma Möröltä

Jokerit koki kolmannen peräkkäisen tappionsa eilen KHL:ssä. Spartak Moskova oli Helsingissä parempi maalein 3–2.

Kultaleijonien sankari Marko Anttila oli jahdannut kauden avausmaaliaan peräti 17 peliä ja reilun 40 laukauksen verran. Tiistaina hän sai kiekon maaliin, mutta sitäkään ei "Mörkö" nimiinsä saanut.

Ajassa 59.02 syntynyt 2–3-osuma kirjattiin tilastoihin Peter Reginin nimiin, mutta Anttila oli eri mieltä.

– Kyllä minä siihen (kiekkoon) rehellisesti osuin. Varrella. Ohjasin sen maaliin. Mutta eipä siitä paljon iloa meille ollut, Anttila sanoi.

– Henkisesti olen hakannut päätä seinään aika pitkään. Laukauksia on paljon, paikkoja myös, joten sillä tavalla on mukava onnistuakin, Anttila puntaroi.

Anttilan tehot 18 pelin jälkeen ovat 0+2.

Helsinkiläisisännät johtivat peliä 1–0 Reginin upealla ylivoimamaalilla, johon hulppean esityön valmistivat syötöillään Saku Mäenalanen ja Petri Kontiola. Isompaankin karkumatkaan oli eväät, mutta vastustajan maalinälkä osoittautui vahvemmaksi.

– Vähän enemmän tappajan vaistoa ja töitä, niin olisimme voittaneet, Anttila harmitteli.

Jokereista tuhannen taalan paikat tärväsivät muun muassa Jesse Joensuu ja John Norman.

Spartak kuritti toisen erän lopussa

Spartakin Ansel Galimov iski röyhkeällä sooloratkaisulla Spartakin 1–1-tasatilanteeseen vain 96 sekuntia ennen toisen erän päättymistä. Lisää takaiskuja koitti kolmannessa erässä.

– Meidän perisyntimme, tekivät erän loppuun maalin. Kolmannessa erässä ei saatu sitä vaihdetta, mikä olisi pitänyt, Anttila aprikoi.

Jokerien otteluohjelma on armoton, sillä jo keskiviikkona joukkue matkaa Moskovaan kohdatakseen siellä hallitsevan KHL-mestarin TsSKA:n torstaina. Reissuun sisältyvät myös pelit Severstal Tsherepovetsia ja päätteeksi taas Spartakia vastaan.

– Heti iso haaste. Hyvä reissu, saadaan takaisin tämäkin päänahka, Anttila ennakoi.