Aiheuttaako kesäaika uniongelmia? Nerokas jääpalaniksi auttaa rentoutumaan!

Piinaako kevätväsymys, ärsyttikö kellojen siirtäminen kesäaikaan, jättikö Nukkumatti tyystin tulematta? Yhdestä jääpalasta voi olla apua.

Uniongelmia? Kipuja? Väsymystä? Moni saattoi herätä tänä aamuna keskivertoa äreämpänä, kun Suomi siirtyi kesäaikaan. Apua kuitenkin voi löytyä jääpalasesta.

Jääpala sijoitetaan siihen kohtaan, jossa kallo ja kaula yhdistyvät: kiinalaisessa akupuntiossa tästä käytetään nimeä Feng Fu. Mene makaamaan vatsallesi ja anna jääpalan olla paikallaan noin puoli tuntia, eli sen ajan, joka jääpalalla kestää sulaa.

Jääpalan hyödyt:

– Paremmat yöunet

– Lisää hyväntuulisuutta ja vireyttä

– Vaikuttaa positiivisesti ruoansulatukseen

– Estää nuhaa

– Auttaa pääkipuun, sekä hammas- ja nivelsärkyyn

Jääpala voi tuntua ensin kylmältä, mutta noin 30–40 sekunnin päästä niska saattaa alkaa tuntua jopa kuumalta jääpalan kohdalla.

Kokeile tehdä tämä säännöllisesti 2–3 päivän ajan ja pidä sitten tauko. Jääpalakikkaa suositellaan testaamaan aamulla ennen ruokailua tai illalla juuri ennen nukkumaan menoa. Ensimmäisten käyttökokemuksien kerrotaan aiheuttavan jopa euforian tunnetta, sillä se vapauttaa endorfiineja verenkiertoon.

Keinoa ei suositella raskaana oleville, sydänvaivaisille tai epileptikoille.

Lukijamme käyttökokemukset:

”Kokeilin jääpala-rentoutusta illalla ja sen jälkeen nukuin todella syvää unta. Tein tyynystä rintakehän alle pienen korokkeen, jotta hengittäminen vatsallaan maaten oli helpompaa. Koukistin käteni niin, että otsani lepäsi kämmenselkien päällä. Laitoin tyynylle pyyhkeen, jolloin jääpalasta sulava vesi valui pyyhkeelle: tosin ei sitä paljoa yhdestä jääpalasta tule. Ohjeessa sanottu 20–30 minuuttia kerralla, tarkoittaa käytännössä juuri tuota yhden jääpalan sulamisaikaa. Jääpalan sulettua menin nukkumaan. Heräsin seuraavaana aamuna todella virkeänä ja krooninen niskakipuni oireili merkittävästi vähemmän.

Myös mieheni kokeili tätä menetelmää ja vaikutus oli hänelläkin vahvasti rentouttava ja niskakipuja helpottava. Kesäaikaan siirtyminen ei koskaan ole ollut näin vaivatonta! Aion jatkossakin esimerkiksi kovien treenien tai pitkien työpäivien jälkeen käyttää tätä luonnonmukaista ja ilmaista keinoa hyvän, syvän unen saavuttamiseksi.”

Lue myös:

    Uusimmat