Mainos

Äidin väsymys kiinnitti huomion – Facebook-ryhmäläiset järjestivät nelilapsisen akaalaisperheen vanhemmille ihanan yllätyksen

Facebook-ryhmän kautta järjestetty tempaus antoi väsyneille vanhemmille pienen hengähdystauon arkisten kiireiden keskelle.

Tämä tarina on erinomainen esimerkki siitä, kuinka suuri merkitys hyvällä teolla voi olla sekä sen saajille että antajille. Kaikki sai alkunsa Facebookin Marraskuiset 2016 -ryhmästä, jonka jäsenet koostuvat vanhemmista, joilla kaikilla on saman ikäiset, viime vuoden marraskuussa syntyneet lapset.

Pian hyvin toistensa kanssa toimeentulevat vanhemmat perustivat tiiviimmän, kahdestakymmenestäviidestä vanhemmasta koostuvan WhatsApp-ryhmän, jonka kautta äidit saivat jakaa tuntojaan kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan väliltä. Yksi näihin ryhmiin kuuluvista on Anna Tulonen, joka otti osaa myös ryhmäläisten järjestämään hyvän mielen tempaukseen.

– Ryhdyimme kiinnittämään huomiota siihen, että yksi äiti vaikutti todella väsyneeltä. Hänellä on neljä lasta, eikä hän ollut pääsyt miehensä kanssa vapaalle yli kahteen vuoteen, Tulonen kertoo idean synnystä.

Äidin viestien kautta aistittava väsymys sai ryhmän muut jäsenet toimimaan. He perustivat uuden ryhmän, jossa ideaa perheen yllättämisestä ryhdyttiin kehittämään. Ryhmäläiset ottivat yhteyttä yllätyksen kohteeksi valitun naisen mieheen, ja he sopivat keskenään päivämäärän, jolloin yllätys oli mahdollista toteuttaa. 

WhatsApp-ryhmäläisistä viisi naista, Tulonen, Maija Apunen, Ira Simo, Noora Kuittinen ja Karoliina Hietala saapuivat akaalaisen perheen oven taakse eräänä syksyisenä viikonloppuna.

– Yksi lauantai pamahdettiin hänen oven taakseen ja annettiin lappu kouraan, jossa kerrottiin, että hän pääsee syömään ja yöksi hotelliin. Me hoidettiin yön yli lapset ja he pääsivät hieman vapaalle, Tulonen kertoo.

Viisikosta kaksi jäi perheen luo yöksi vahtimaan lapsia, muut lähtivät yöksi koteihinsa, mutta palasivat aamulla perheen luokse ottamaan rentoutuneet vanhemmat vastaan.

Hyvä mieli korvasi vaivan moninkertaisesti 

Yllätykseen kuului yö tamperelaisessa hotellissa, kylpylä ja käyttörahaa, jonka vanhemmat saivat käyttää parhaaksi näkemäänsä kohteeseen. Saamallaan rahasummalla vanhemmat olivat Tulosen mukaan käyneet syömässä ja elokuvissa.

– Sillä välin kävimme ostamassa heidän jääkaappiinsa kaikenlaista tavaraa ja tehtiin ruokaa, siivottiin ja pelailtiin lasten kanssa, Tulonen kertoo.

Pieni hengähdystauko tuli selvästi todella tarpeeseen, sillä Tulosen mukaan naisen ensireaktio oli itku – onneksi onnesta. Hän ei meinannut millään uskoa, mitä juuri oli tapahtunut, ja ryhmäläiset saivat todella paljon kiitosta tempauksesta. Tulosen mukaan tempauksesta jäi todella hyvä mieli, ja yllätyksen mukanaan tuoma ilo korvasi moninkertaisesti yllätyksen järjestämisestä aiheutuneen vaivan.

Vaikka kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun ryhmän kautta on järjestetty mitään vastaavaa, Tulonen toivoo, että muutkin ottaisivat esimerkistä onkeensa ja ymmärtäisivät, että tällaisia yllätyksiä voisi järjestää useamminkin. Rahallisesti tällaisen yllätyksen järjestäminen ei vaadi paljoa, sillä pienistä puroista kasvaa helposti suuri virta.

***

0:39

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.