Mainos

Äidin riipaiseva päivitys vaille synttärikutsua jäävästä Putte-pojasta muutti perheen elämän – keväällä tulossa superjuhlat!

Vaasalaisäidin sydäntä särki, kun perjantaina perheen kaksoispojista taas kerran vain toinen lähti kaverisynttäreille. Sosiaalinen Pepe on saanut jo monia kutsuja, mutta autistinen kaksoisveli Patrik, tai Putte, kuten äiti kutsuu, ei ole koskaan päässyt vielä kaverijuhliin.

Äiti Sofia Lempiäinen kertoo MTV Uutisille, ettei hänellä ole ollut hyvää vastausta kuusivuotiaalle Putelle, joka kysyy: Äiti, miksen minä pääse?

– Siinä perjantaina taas itkettiin puolin ja toisin. Sitten päätin: Nyt tai ei koskaan, äiti kertoo päätöksestään kirjoittaa Puten tilanteesta Facebook-tililleen.

Idea somepäivitykseen oli alkanut kyteä jo uutenavuotena, jolloin perhe sai somen kautta takaisin karkuteille lähteneen koiransa.

Viime perjantaina äiti siis avasi Facebookin ja kirjoitti:

”Sisaruksille on alkanut kerääntyä kaveripiiriä ja tullut tosi paljon synttärikutsuja ja mä en ole ikinä päässyt kenenkään luo kaverisynttäreille. - -Voin joskus pettyä niin, että tulee iso itku. - - Äitille voi laittaa viestiä, jos joku kaipailee synttärivierasta”

Ensimmäistä kertaa myös seuraamaan peliä

Putella on kaksosveljen lisäksi myös alakoulua käyvä isosisko. Perheen esikoinen puolestaan on jo muuttanut omaan kotiin.

Kaksoispojilla on syntymäpäivä kesäkuun alussa, ja toukokuun lopussa olisi tarkoitus viettää poikien ensimmäisiä omia kaverisynttäreitä. Äiti on ollut huolissaan, ketä oikein Puten puolelta kutsuu juhliin.

Päivityksen julkaisemisen jälkeen ongelma poistui. Synttäri- ja leikkikutsuja tuli ensinnäkin useita kymmeniä.

– Kivi vierähti sydämeltä, äiti iloitsee ja kertoo, että Putella on seuraavana kuutena viikonloppuna synttärit tiedossa.

Ja ketä sitten niille poikien synttäreille kutsutaan? Putte käy erityislasten eskaria ja Pepe tavallista, eli sieltä kaikki kutsutaan ja lisäksi kaikki ne Vaasan seudun lapset, jotka eivät koskaan ole päässeet kaverikutsuille. Huima tavoite, mutta äitiä ei hirvitä.

– Sain paljon viestejä, ja paljonhan näitä juttuja on netissäkin: ettei kukaan tule synttäreille tai koskaan ei ole tullut kutsua. Minulle yksi äiti kirjoitti, että hänen lapsensa, lähes saman ikäinen kuin Putte ja Pepe, on cp-vammainen eikä ole ikinä ollut synttäreillä. Silloin sen keksin, me järjestämme juhlat, johon jokainen tällainen lapsi pääsee! 

Synttäri- ja leikkikutsujen lisäksi Putte pääsi viikonloppuna ensimmäistä kertaa katsomaan urheilua, kun Vaasan Sport kutsui isän ja pojan pelikatsomoon. Ensimmäistä kertaa oli kotona kaksoisveli Pepen vuoro kysyä: Miksen minä pääse?

Patrikin iloisesta yllätyksestä kirjoittivat ensimmäisenä Ilkka-yhtymän lehdet

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.