Mainos

Seitsemän vuotta täyttävä Putte ei ennen päässyt koskaan juhliin – nyt hän toivoo omille synttäreilleen kaikki lapset, joita kukaan ei kutsu

Vaasalainen Patrik, eli tuttavallisemmin Putte, on kutsunut 7-vuotissyntymäpäivilleen jokaisen lapsen, joka on ennen jäänyt ilman synttärikutsuja.

Jättijuhlien taustalla hääräilee Puten äiti, Sofia Lempiäinen. Vielä alkuvuodesta äiti joutui pohtimaan, miten vastaisi lievästi autistiselle Putelle kysymykseen siitä, miksei hän saa kutsuja juhliin, kun taas Puten sosiaalisella kaksoisveljellä Pepellä kutsuja riitti.

Lempiäinen totesi, ettei tyydyttävää vastausta ollut ja päätti hakea tilanteeseen apua kertomalla lapsensa yksinäisyydestä Facebookissa.

Kevään mittaan Lempiäisten postilaatikkoon onkin ropissut runsaasti myös Putelle osoitettuja kutsuja niin syntymäpäiville kuin muihinkin arvokkaisiin tilaisuuksiin.

– Synttäreitä on ollut melkein joka viikonloppu. Olemme ehtineet käydä todella monissa juhlissa, ilahtunut äiti kertoo.

Putte sai myös ikiomia kavereita

Synttärihumun lisäksi Putte on päässyt tutustumaan uusiin, ikiomiin kavereihin.

– Omalta kylältä on saatu kaveriksi Pyry-poika. Hänen kanssaan olemme päässeet muutaman kerran leikkimään. Kavereita on myös lähipaikkakunnilta ja joukossa on sellaisiakin, joita emme ole vielä ehtineet edes tavata, äiti kertoo.

Putte on uudesta elämästään mielissään.

– Huomaa, että Putte tuntee olonsa arvokkaaksi, kun on itsekin päässyt kaverisynttäreille ja saanut ikiomia ystäviä.

Muut yksinäiset lapset sykähdyttivät

Facebook-julkaisun jälkeen Lempiäiselle valkeni, ettei Putte ole yksinäisyytensä kanssa yksin.

Päivitys tavoitti monia ja sai runsaasti vastakaikua vanhemmilta, jotka olivat tuskailleet samojen kysymysten äärellä.

– Kun juttu alkoi levitä, alkoi tulla viestejä äideiltä, jotka kertoivat, etteivät heidänkään lapsensa ole koskaan saaneet kutsuja mihinkään. Sitten tuli mieleen, että nyt kutsutaan kaikki kerralla, Lempiäinen sanoo.

Putte odottaa jo kiihkeästi juhlia

Lempiäinen kertoo, että juhlien ohjelmassa on muun muassa teatteriesityksiä ja pomppulinna. Paikalle saapuu myös kaverikoira ja tilaa on vaikka sadalle. Toistaiseksi ilmoittautumisia ei ole kuitenkaan tullut kuin kourallinen.

– Toivottavasti niitä tulee pikkuhiljaa lisää, kun sana kiirii, äiti toivoo.

Juhlakalu ei ole äitinsä mukaan itse täysin perillä siitä, kuinka suuressa mittakaavassa tulevaa merkkipäivää juhlitaan. Kuukauden päässä siintäviä kekkereitä odotetaan kuitenkin riemukkaissa tunnelmissa.

– Kovasti hän niitä odottaa ja kyselee päivittäin, että koska ne on. Ihan ollaan jo synttärihousuja vetämässä jalkaan, äiti kuvaa poikansa synttäriodotusta.

Putte juhlii 7-vuotissyntymäpäivään yhdessä kaksoisveljensä kanssa lauantaina 20. toukokuuta Merikaarron Silta-Grillillä Vaasassa. Juhlat alkavat kello 14.30. Paikalle kutsuttuja ovat kaikki lapset, jotka eivät tavallisesti saa kutsuja syntymäpäiville. Lisätietoa syntymäpäivistä voit lukea täältä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.