Mainos

Aiemmin kutsutta jääneellä Putella, 6, oli kaikkien aikojen juhlat – Äiti: Monelle ensimmäiset kaverisynttärit ikinä

7 vuotta täyttävä Patrik, lempinimeltään Putte, koki tänään kaikkien aikojen synttärijuhlat kaksosveljensä Pepen kanssa. Hän oli kutsunut synttäreilleen Vaasaan kaikki ne, jotka eivät ole aiemmin saaneet kutsua kaverisynttäreille.

– 60 lasta tuli. Juhlapaikka oli aika lailla tupaten täynnä, kun lasten vanhemmat olivat myös mukana. Monille nämä olivat ensimmäiset synttärit, joihin heidät oli kutsuttu, kertoo juhlat järjestänyt äiti Sofia Lempiäinen.

– Vieraita oli paljon enkä ehtinyt kaikkien kanssa tarkemmin jutella, mutta eräällekin 11-vuotiaalle nämä olivat kuulemma ensimmäiset kaverisynttärit.

Idea isoihin kaverisynttäreihin tuli kun lievästi autistinen Putte oli jäänyt aina ilman kutsuja samaan aikaan, kun sosiaalinen kaksosveli Pepe kävi synttäreillä alvariinsa. Äiti kirjoitti aiheesta myös somepäivityksen, jonka jälkeen myös muun muassa MTV Uutiset kirjoitti aiheesta. Putelle alkoi sadella kutsuja.

– Koko kevään Putte on käynyt juhlissa. Nyt alkaa varmasti hieman rauhoittua, kun tulee kesälomat, äiti pohtii.

Kasapäin lahjoja

Tänään oli vihdoin Puten vuoro olla sankalla joukolla juhlittu päivän sankari. Varsinainen synttäripäivä on kesäkuussa, mutta perhe halusi järjestää juhlat ennen kesälomia.

Juhlat järjestettiin vaasalaisen grillin tiloissa. Sofia Lempiäinen sanoo juhlien onnistuneen täydellisesti. Pihalla oli muun muassa temppurata, mönkijöitä ja offroad-autoja.

– Paikalle oli tuotu myös hevosia ja koiria siliteltäväksi. Molemmat pojat saivat kasapäin lahjoja. Putte ei paljon muuta ehtinyt sanoa kuin tervetuloa ja kiitos, kun vieraita tuli paljon. Putte oli aivan liekeissä, äiti nauraa.

Suurin osa kutsutuista oli Putelle ennestään tuntemattomia.

– Aluksi lapset olivat hieman ujoja, mutta pääsivät pian vauhtiin. Juhlissa oli myös improvisaatioteatteri, jonka tarinaan myös lapset saivat osallistua. 

"Uni tulee varmasti kaikille"

Juhlat alkavat olla jo ohi, kun äiti kertoo päivän tapahtumista puhelimessa MTV Uutisille. Taustalla lapset vielä hälisevät.

– Alamme pikku hiljaa pakkailla lahjoja autoon. Lapset saavat avata kotona loput lahjat, sitten menemme saunaan, ja varmasti uni tulee nopeasti.

– Synttäreiden takia olen viettänyt unettomia öitä, että miten kaikki järjestyy. Se on ollut kuitenkin pieni hinta onnistuneista juhlista.

Äiti kertoo, että kaikki ohjelmanjärjestäjät tulivat mukaan ilmaiseksi, koska halusivat olla mukana tekemässä hyvää.

– Olen onnellinen. On ollut ihana nähdä miten iloisia lapsia täällä on tänään ollut, Sofia Lempiäinen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja