Vartija kielsi paljastavaan mekkoon pukeutuneelta naiselta pääsyn kuuluisaan taidemuseoon: ”Picasso olisi rakastanut asuani”

25-vuotias australialaisnainen kertoo, ettei päässyt käymään Louvre-taidemuseossa paljastavan asunsa vuoksi.

Instagram-vaikuttaja Newsha Syen, 25, avautui sosiaalisessa mediassa kohtaamastaan vääryydestä. Australialainen Newsha oli kertomansa mukaan ollut menossa Pariisissa sijaitsevaan Louvre-taidemuseoon, mutta asunsa vuoksi naista ei päästetty sisälle, kertoo muun muassa Yahoo.

Newsha julkaisi kuvia asustaan 238 000 Instagram-seuraajalleen. Naisen yllä oli musta mekko, jossa oli syvään uurrettu kaula-aukko, ja joka oli takapuolen alta nilkkoihin asti läpikuultavaa materiaalia.

"Kielsi käymästä sisään"

Newsha kertoi Louvren tapauksesta Instgram Storiesin välityksellä. 

– Eilen Louvressa vartija pysäytti minut sisäänkäynnille asuni vuoksi. Hän teki tympääntyneitä ja kamalia eleitä ja ilmeitä, käski kiroillen minua peittämään itseni ja vihan täyttämin silmin kielsi minua käymästä sisään, Newsha kirjoitti.

Newsha jakoi myös kuvakaappauksen Google-haustaan selvitettyään, onko Louvressa asuohjeistusta. Epävirallisella arvostelusivulla mainitaan, ettei mitään asukoodia ole. Museon omilla sivuilla vaatteista ei mainita muuta kuin, ettei vierailla saa olla yllään uima-asua eikä alasti, ylävartalo paljaana tai paljain jaloin saa tulla.

"Australialainen noita Parisiisissa", Newsha kirjoitti. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

"Picasso olisi rakastanut asuani", Newsha kirjoitti kuvan saatteeksi. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Mielipiteet koskien Newshan avautumista vaihtelivat. Erään kommentoijan mukaan Newsha oli "säälittävä" uhriutuessaan ja nostaessaan metelin vähäpätöisestä asiasta.

"Kasva aikuiseksi ja laita yllesi paita, älä uima-asua, vieraillaksesi museoissa", kommentoija tylytti.


VIDEO: Mikä on ranskalaisten naisten tyylin salaisuus? Artikkeli jatkuu videon alla.

0:57

Moni kuitenkin myös tuki naista. Eräs kommentoija huomautti vaatteiden olevan taidetta, mikä erityisesti museossa tulisi ymmärtää.

"Olen pahoillani, että sinulle kävi noin. Minusta asusi on kauneinta", totesi toinen kommentoija.


Newsha kertoi myöhemmin The Sunille käyneensä Louvressa aiemmin vastaanlaisessa asussa ilman ongelmia. Niinpä hän kokee myöhempään kieltoon syynä olleen vartijan oma henkilökohtainen ennakkoluuloisuus, eikä taidemuseon virallinen näkemys.

Louvre on yksi maailman tunnetuimmista taidemuseoista, jossa on nähtävillä muun muassa Leonardo da Vincin kuuluisa Mona Lisa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja