Äidin järkytys: Aviomies vaihtoi vastasyntyneen lapsen nimen salaa anopin painostamana, kun äiti toipui keisarileikkauksesta

8:03
Mitkä nimet pääsevät nimipäiväkalenteriin ja millä perusteella? Aiheesta keskustellaan videolla.

Amerikkalaisnainen väittää, että hänen anoppinsa painosti aviomiehen vaihtamaan heidän lapsensa toisen nimen kirjoitusasun, kun hän itse toipui keisarileikkauksesta.

Mitä tekisit, jos saisit kuulla, että puoliso on salaa vaihtanut lapsenne nimen vanhempiensa painostamana? Näin on käynyt tuoreelle amerikkalaisäidille. Hän kirjoittaa aiheesta Slate-lehden palstalle, jossa annetaan vanhemmille neuvoja.

Mama Bear -nimimerkkiä käyttävä äiti kertoo, että he olivat miehen kanssa sopineet jo ennen lapsen syntymää, että pojan toiseksi nimeksi tulee Finley.

Kaksi kuukautta pojan syntymän jälkeen äidille kuitenkin kävi ilmi, että hänen miehensä oli vaihtanut pojan toisen nimen kirjoitusasun kaikkiin virallisiin papereihin Finlayksi. Hän oli raivoissaan.

– Mieheni äiti jopa lähetti joululahjan, jossa lapsen keskimmäinen nimi oli "Finlay", ja kun kommentoin asiaa miehelleni, hänellä ei ollut edes soveliaisuutta kertoa minulle asiasta! Hän vain antoi minun uskoa kaksi kuukautta, että poikamme keskimmäinen nimi kirjoitettiin Finley, kun se ei virallisesti ole niin, äiti kertoo.

"Mieheni äiti syyllisti hänet tekemään tämän"

Nainen oli saanut asian selville, kun hän oli ohimennen vilkaissut pojan henkilöllisyys- ja syntymätodistuksia. Mies kertoi katuvansa nimen vaihtamista ja pelänneensä kertoa asiasta aviopuolisolleen.

– Ilmeisesti mieheni äiti syyllisti hänet tekemään tämän, kun olin nukkumassa hätäkeisarileikkaukseni jälkeen. Pitäkää mielessä, että anoppi asuu muutaman osavaltion päässä, joten kaikki tämä tapahtui puhelimessa. Hän yritti vakuuttaa miestäni antamaan pojallemme etunimen, jota minä vihasin todella paljon, sanoen, että minä "suuttuisin, mutta pääsisin siitä yli", äiti kirjoittaa.

– Mieheni ajatteli, että lapsen etunimen vaihtaminen oli hiukan liikaa, mutta ilmeisesti antoi periksi äitinsä tahdolle keskimmäisen nimen kirjoitusasussa. Anopin mukaan "Finlay" on maskuliinisempi kuin "Finley".

Äiti kutsuu tekstissä anoppia manipuloijaksi, joka ei pidä hänestä. Hänen mielestään anoppi häikäilemättä loukkasi häntä ja hänen miestään sekä pojalle valittua nimeä. Äiti kertoo aikovansa vaihtaa nimen nyt virallisiin papereihin Finleyksi.

Naisen mukaan aviomies on tapauksessa myös syyllinen, ja he selvittelevät asiaa yhdessä. Slaten palstalla hän kuitenkin kysyy neuvoa siihen, miten asian voisi ottaa puheeksi anopin kanssa ja mitä hänelle pitäisi sanoa.

"Hän on sinulle velkaa todella huomattavan anteeksipyynnön"

Slatessa julkaistussa vastauksessa nostetaan erityisesti esille aviomiehen toiminnan ongelmallisuus.

– Hänen täytyy päättää, oletko sinä toinen lapsen vanhemmista vai onko hänen äitinsä. Ja ennen kuin hän tekee tuon päätöksen, häneen ei voi luottaa. Piste, vastauksessa kirjoitetaan.

– Hän on sinulle velkaa todella huomattavan ja kuuluvan anteeksipyynnön, ja jos hän ei näe miksi, sitten minun on vaikea uskoa, että olet suhteessa luotettavan kumppanin kanssa.

Sen sijaan naista neuvotaan jättämään keskustelu käymättä anopin kanssa, sillä se todennäköisesti toisi vain lisää ongelmia suhteeseen. Jos äiti näkee, että anopille on kuitenkin pakko sanoa jotain, häntä kehotetaan painottamaan, että teko oli "todella paskamainen" ja että se muistetaan "todella pitkään".

Lähteet: SlateDaily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja