Mainos

Ahvenanmaa Suomen matkailupainotteisin maakunta

Ahvenanmaalla matkailun osuus alueen tuloista ja työllisyydestä on ylivoimaisesti suurin Suomen maakunnista, kauppa- ja teollisuusministeriö kertoo. Ahvenanmaalla matkailutulot ja matkailun osuus työllisyydestä ylsivät yli 16 prosenttiin maakunnan koko tuloista ja työllisyydestä vuonna 2000. Kauppa- ja teollisuusministeriön raportin mukaan tulosta selittää mm. suurten laivayhtiöiden sijainti Ahvenanmaalla.

Koko Suomessa matkailun osuus tuloista oli keskimäärin 2,7 prosenttia ja työllisyydestä 4,1 prosenttia. Lappi, Uusimaa, Etelä-Savo ja Kainuu olivat muut maakunnat, joissa matkailun merkitys on selvästi keskimääräistä suurempi. Lapissa matkailutulon osuus oli 3,3 prosenttia ja työllisyyden 7,2 prosenttia. Hännille jäivät Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa. Niissä matkailun osuus tuloista ja työllisyydestä oli selvästi alle maan keskiarvon.

Vaikka matkailun osuus oli suurin muutamassa väestöltään pienessä maakunnassa, absoluuttisesti eniten matkailutuloja kertyy väestöltään suurimmissa maakunnissa. Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan osuus koko maan matkailutuloista oli 65 prosenttia.

Kauppa- ja teollisuusministeriön julkaisemassa raportissa mitattiin matkailun aluetaloudellisia vaikutuksia. Rekisteröityjä yöpymisiä, matkailutuloja ja alan työllisyyttä verrattiin maakunnan asukasmäärään sekä kaikkien toimialojen yhteenlaskettuun liikevaihtoon ja työllisyyteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.