Mainos

Ahtisaari yksityistäisi YLE:n

Presidentti Martti Ahtisaari puoltaa Yleisradion yksityistämistä. Hän arvostelee Yleisradiota Suomen Kuvalehden haastattelussa poliittisten ohjelmien tekemisestä viihteen varjolla.

Suomeenkin voisi presidentin mielestä sopia Yhdysvaltain tapainen julkisen palvelun yleisradio, joka keskittyy pelkästään dokumenttien ja asiaohjelmien tekemiseen.

Ahtisaaren mielestä vain yhden tai muutaman poliitikon jatkuva nälviminen ei ole pelkkää viihdettä eikä sitä pitäisi rahoittaa verovaroilla. Ahtisaari ilmoittaa lämmenneensä jopa ajatukselle Yleisradion yksityistämisestä.

-Kyllä minusta tietysti on tullut vähitellen YLE:n yksityistämisen lämmin kannattaja - toimittajien olisi aika ryhtyä ansaitsemaan leipäänsä, Ahtisaari jyrisee.

Ahtisaari ei mainitse erikseen poliittista viihdeohjelmaa Iltalypsy, joka on toistuvasti esitellyt presidentti Ahtisaaren ja rouva Eeva Ahtisaaren toimia koomisesta näkökulmasta.

-Miksi tällaista puuhaa pidetään yllä veronmaksajien rahoilla? Jos ei voi olla kriittinen menemättä henkilökohtaisuuksiin ilkeästi, kyse on pelkästään huonosta journalismista. Minua on kyllä maailmalla arvosteltu ilkeästikin, mutta arvioimalla tekemisiäni ja sanomisiani, substanssia, Ahtisaari sanoi.

Ahtisaari katsoo myös, että lähinnä toimittajista koostuva Julkisen sanan neuvosto ei kykene valvomaan median tekemisiä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.