Mainos

Ahtisaari kehottaa harkitsemaan Suomen Pankin johtoratkaisua

Presidentti Martti Ahtisaari kehottaa pankkivaltuustoa vielä harkitsemaan Suomen Pankin johtoratkaisua. Siksi pankkivaltuuston huomiseksi sovittu kokous siirtyy ensi viikolle. Pankkivaltuuston puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) eikä presidentin neuvonantaja Alpo Rusi halua seikkaperäisemmin kertoa Ahtisaaren toivomuksen sisältöä.

Pankkivaltuusto on ollut erimielinen Suomen Pankin johtokunnan koosta. Jos pääjohtajaksi valitaan johtokunnan jäsen Matti Vanhala, täydennetäänkö hänen paikkansa uudella jäsenellä? Presidentti toivonee, että pankkivaltuutetut löytäisivät sopuratkaisun siitä, miten keskuspankin johto järjestetään. Kokoomuslainen Kanerva on katsonut, että nyt valitaan vain pääjohtaja ja johtokunnan kokoonpanokysymys ratkaistaan myöhemmin. Pankkivaltuuston varapuheenjohtaja Johannes Koskinen (sd.) taas haluasi säilyttää johtokunnan jäsenmäärän ennallaan. Demarit haluaisivat, että Vanhalan tilalle johtokuntaan valittaisiin Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Jukka Pekkarinen. Keskustan Anneli Jäätteenmäki on kannattanut johtokunnan koon supistamista.

Viime vuonna, kun Harri Holkeri lähti keskuspankista, kokoomus kannatti johtokunnan jäsenmäärän pitämistä ennallaan ja Suomen Pankin johtokuntaan valittiin Metsäteollisuuden keskusliiton toimitusjohtaja Matti Korhonen. Lopullisesti Suomen Pankin pääjohtajan valinnan tekee presidentti. Pankkivaltuusto tekee asiasta esityksen. Kanerva arvioi, että pankkivaltuusto kokoontuu päättämään Suomen Pankin johtoratkaisusta ensi viikolla.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.