Mainos

Ahtisaari ja Halonen: Demokratia vakiintunut Venäjällä

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari pitää Venäjän presidentinvaalia voittona demokratialle. -Venäjän kansalaiset ovat antaneet vahvan viestin siitä, että Venäjällä tulee jatkaa uudistuksia, sanoo Ahtisaari Venäjän vaalituloksesta antamassaan lausunnossa.

Vaalitulos tarjoaa hänen mukaansa hyvät mahdollisuudet jatkaa Suomen ja Venäjän suhteiden edelleen kehittämistä ja Euroopan turvallisuuden vahvistamista yhteistyön pohjalta.

Ulkoministeri Tarja Halonen (sd.) ilmaisi tyytyväisyytensä siitä, että Venäjän presidentinvaalin ensimmäisen kierroksen tavoin myös toinen kierros näyttää sujuneen vallitsevan lainsäädännön mukaisesti ja rauhallisissa olosuhteissa. Hänenkin mielestään tämä on osoitus demokratian vakiintumisesta Venäjällä.

-Presidentti Boris Jeltsinin voitto mahdollistaa taloudellisten ja yhteiskunnallisten uudistusten jatkumisen Venäjällä. Samalla se tuo toivottua jatkuvuutta Venäjän ja Euroopan unionin, muiden eurooppalaisten yhteistyöjärjestöjen sekä muiden maiden välisen poliittisen ja taloudellisen yhteistyön kehittymiselle, sanoi ulkoministeri Halonen lausunnossaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.