Mainos

Ahtisaari ja Aznar peräävät ratkaisua EU:n rahoitusuudistukseen

Presidentti Martti Ahtisaari ja Espanjan pääministeri Jose Maria Aznar tähdensivät keskustelujensa jälkeen Madridissa, että ratkaisut EU:n rahoitusrakenteen uudistamiseksi on tärkeää saada aikaan EU:n nykyisen puheenjohtajamaan Saksan kaudella. Saksan kausi päättyy kesäkuun lopussa, jonka jälkeen Suomi aloittaa EU:n puheenjohtajamaana.

Kysymys on tärkeä Espanjalle, sillä se on yksi suurimpia EU:n tuen saajia. Asia nousi vahvasti esiin myös maiden johtajien keskustelujen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa. Ahtisaari muistutti, että pitkittyessään asioilla on vain taipumus vaikeutua ja siksi ratkaisuihin olisi pyrittävä toden teolla jo maaliskuun loppuun mennessä. Samaa korosti Aznar.

Ahtisaari ei ottanut Espanjan vierailullakaan kantaa vireillä olevaan valtiosääntöuudistukseen. Hän toisti jälleen kerran, ettei hän katso voivansa puuttua asiaan ennen kuin uudistus on käsitelty eduskunnassa. Ahtisaaren mukaan myöskään kantansa asiaan jo esittänyt perustuslakivaliokunta ei odota hänen näkemyksiään uudistukseen kesken eduskuntakäsittelyn.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.