Mainos

Ahtisaari ei kerro vielä jatkosuunnitelmistaan

Presidentti Martti Ahtisaari ei ilmoita välttämättä vielä tämän vuoden lopulla, aikooko hän asettua uudelleen ehdolle presidentiksi. Seinäjoella tiistaina vieraillut presidentti kertoi, ettei hän ole vielä päättänyt lopullisesti asian aikataulua.

Ahtisaari viittasi Helsingin yliopiston opiskelijoille antamaansa vastaukseen, jonka mukaan hän ilmoittaa jatkoaikeistaan vuoden loppupuolella. Presidentti luonnehti opiskelijoiden kanssa käymiään neuvotteluja vapaamuotoisiksi.

-Ilmoitus aikataulusta ei ollut tarkoitettu taktiseksi liikahdukseksi, eikä lupaus sido sataprosenttiseksi, totesi Ahtisaari.

Hän ilmoitti kertovansa jatkosuunnitelmistaan jossain vaiheessa ennen vuotta 2000. Presidentti vastaili myös pääministerin valintatapaa ja siviilipalvelusta koskeneisiin kysymyksiin. Presidentti ei ottanut suoraan kantaa pääministerin valintatavasta käytyyn keskusteluun. Hänen mukaansa on tärkeämpää, että hallitus pohtii keskuudessaan asiaa ja keskustelee myös opposition kanssa.

Presidentti piti tärkeänä, että kaikki sotilaallinen tai puolisotilaallinen toiminta tapahtuisi puolustusvoimain johdossa. Siviilipalveluksen suosion hienoinen lisääntyminen ei presidenttiä huolestuttanut. Hänen mukaansa ei ole mitään outoa siinä, että joku valitsee siviilipalveluksen. Ongelma löytyy etupäässä siitä, saadaanko siviilipalvelukseen tuleville riittävästi kunnon palvelupaikkoja.

-On tärkeää, että siviilipalveluksen suorittavat löytävät tarkoituksenmukaisen palvelupaikan, huomautti Ahtisaari.

Presidentti osallistuu Lipposen häihin

Presidentti vahvisti Seinäjoella saaneensa kutsun pääministeri Paavo Lipposen häihin.

-Kutsu on tullut presidentin kansliaan ja olemme puolisoni kanssa ottaneet sen ilolla vastaan, myhäili presidentti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.