Mainos

Ahtaajat rähinöivät Kotkassa - katso kuvat

Kotkassa Mussalon rahtisatamassa aamulla ollut kireä tilanne on ohi.

Aamulla ennen kello kahdeksaa noin 150 lakossa olevaa AKT:n ahtaajaa sulki sataman sisäänkäynnin. Ahtaajat pyrkivät estämään AKT:n ulkopuolisen työvoiman pääsyn satama-alueelle. Noin kello 7.50 ahtaajien läpi yritti yksi henkilöauto, jonka tuulilasi lyötiin rikki.

- Portille tuli auto, jossa oli pari johtajaa. Ahtaajat muodostivat sataman portille elävän muurin, eivätkä laskeneet autoa läpi. Auto meni hiljalleen muurin läpi, jolloin ahtaajat hakkasivat ja potkivat sitä, jolloin tuulilasi meni rikki, paikalla ollut MTV:n uutistoimittaja Juha Muurinen kertoo.

Useampia poliisiautoja saapui nopeasti paikalle, joka rauhoitti tilanteen. Kello yhdeksän aikaan ahtaajat alkoivat poistua paikalta.

Terminaali saatiin auki

Multi-Linkin terminaali saatiin aamulla ahtaajien vastustuksesta huolimatta auki.

- Jonkinlaisia töitä siellä tehdään. Siellä on kymmenkunta työnjohtajaa sekä muutama rikkuri. Odotus on, että tänään saataisiin 50-100 rekkaa lastattua, Juha Muurinen kertoi aamulla Kotkasta.

Yhdeksän aikaan aamulla rekat pääsivät ajamaan esteettä satamaan.

Ahtaajien lakon takia Kotkan sataman edessä odottaa noin 400 venäläistä rekkaa ja sataman lähialueilla 600 rekkaa. Kuljettajat ovat olleet parkissa jo pari viikkoa.

- Kuljettajien tunnelmat ovat todella ankeat. Paikalliset asukkaat ovat vieneet heille syötävää ja juotavaa, mutta tilanne ei ole hyvä. He odottavat, että pääsisivät satamaan purkamaan lastiaan ja lastaamaan rekkoja uudelleen, Muurinen raportoi.

Lue myös:

Katso Juha Muurisen raportti Kotkasta

Satamaoperaattorien toimitusjohtaja Juha Mutru kommentoi Kotkan rähinöitä ja lakkoneuvottelujen tilannetta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.