Mainos

Aho: Venäjä eristäytyy pakotteiden myötä

MTV:n Kymmenen uutisissa vieraillut Esko Aho uskoo, että Venjäjä vastaa EU:n asettamiin pakotteisiin.

– Tähän saakka Venäjä on ollut aika pidättyväinen, mutta epäilen, että vastatoimia tulee ja ne eivät välttämättä ole aina kovin viisaita, arvioi East Officen hallituksen puheenjohtajana työskentelevä Aho.

East Office ajaa suomalaisyritysten etua Venäjällä ja Aho pitää asetettuja talouspakoitteita hankalana tilanteena Suomelle.

– Tuotelistat eivät ole niin suuri ongelma Suomen kannalta, mutta millainen vaikutus tulee rahoitusjärjestelmän kautta, sitä on vaikea arvioida.

– Oli kriisi tai ei, Venäjä on meidän naapurimme ja olisi äärimmäisen tärkeää, että Venäjä palaisi normaaliin kanssakäymiseen mahdollisimman nopeasti, Aho pohtii.

Talouspakotteet vievät Ahon mielestä kehitystä äärisuuntiin ja pahimmillaan Venäjä voi pakotteiden myötä eristäytyä muista maista.

–Särö suhteisiin on jo tullut ja mielestäni tässä on pahinta se, että tilanne tukee sekä Venäjällä niitä voimia, jotka haluavat eristäytyä muusta maailmasta ja myös lännessä niitä, jotka ajattelevat voivansa elää ilman Venäjää, Aho kuvailee.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.