Ahdistaako pimeys? 5 vinkkiä alakulosta selviämiseen

Kun valon määrä vähenee, voi olo tuntua väsyneeltä ja ahdistuneelta. Näillä vinkeillä helpotat pimeyden aiheuttamaa alakuloisuutta.

Kun päivät pimenevät, ei ole lainkaan yllättävää, että olo voi olla surullinen, ahdistunut ja erityisen uupunut. Myös ruokahalu saattaa kasvaa, ja sänky alkaa tuntua aina vain houkuttelevammalta.

Lue vinkit, joiden avulla selviät pimeästä talvesta!

1. Lisää D-vitamiinia

Paras tapa D-vitamiininsaantiin on luonnollisessa päivänvalossa oleilu. Syksyllä ja talvella tämä ei kuitenkaan onnistu siinä määrin kuin kesällä, joten kannattaa kokeilla vitamiinilisän ottoa. Muista myös avata sälekaihtimet niin töissä kuin kotona, eikä pieni ulkona kävelykään tee pahaa esimerkiksi lounastauolla.

2. Lisää liikuntaa

Ihmiset tuntevat olonsa onnellisemmaksi ja hyväntuulisemmaksi liikunnan jälkeen. Suuntaa siis askeleesi salille, uimahallille tai vaikkapa lenkkipolulle – ulkona tehdystä liikunnasta saat vielä enemmän hyötyä!

3. Tarkkaile ruokavaliotasi

Monet kausiluontoisesta masennuksesta kärsivät himoitsevat erityisesti hiilihydraatteja, jotka voivat myös aiheuttaa hitauden ja surullisuuden tunteita. Täytä lautasesi hiilareiden sijaan tuoreilla vihanneksilla sekä vähärasvaisella lihalla. Yritä kerätä ostoskoriisi omega-3-rasvahappopitoista ruokaa, kuten lohta, ja beetakaroteenia sisältäviä vihanneksia, kuten porkkanaa. LUE MYÖS:  Makuja.fi: Puolet suomalaisista kärsii kohta tästä – kahvi voi yllättäen pahentaa!

4. Hanki valoterapiaa

Harkitse esimerkiksi kirkasvalolampun hankkimista, sillä valohoidolla saat elimistösi luonnollisen vuorokausirytmin jälleen paikalleen. Päivän valoisten tuntien muututtua yhtä pimeämmiksi saatat nimittäin huomata jääväsi sänkyyn vielä pidemmäksi aikaa, ja tunnet olosi entistä väsyneemmäksi. LUE MYÖS:  Väsyttääkö kaamos? Energiaa kirkasvalolaitteista

5. Säännöllinen rytmi

Mikset yrittäisi pistää unirytmiäsikin kuosiin? Jos onnistut nukahtamaan ja heräämään suurin piirtein samaan aikaan viikon jokaisena päivänä, sisäinen kellosi on paljon onnellisempi.

Lähde: Ehow.com

Lue myös:

    Uusimmat