Ahdinko syvenee: Uutisankkuri teki Yhdysvalloissa koskettavan vetoomuksen – "Ihmiset panttaavat vihkisormuksiaan, jotkut jopa myyvät joululahjojaan"

Yhdysvaltojen julkishallinnon työntekijöiden ahdinko syvenee 1:49

Yhdysvalloissa maan historian pisin hallinnon sulkutila on romahduttanut satojentuhansien hallinnon työntekijöiden tulot minimiin. Kiista syntyi presidentti Trumpin muurivaatimuksista.

800 000 liittovaltion työntekijän arkielämä muuttui 29 päivää sitten, kun presidentti Trumpin ja demokraattipuolueen välinen kiista Meksikon rajamuurin rahoittamisesta sulki koko Yhdysvaltain hallinnon. 

Tilanne on äitynyt jo pahaksi: osa hallinnon työntekijöistä kituuttaa ilman tulonlähteitä ja heidän avukseen on esimerkiksi avattu useita joukkorahoituskampanjoita. 

Myös yksi uutiskanava CNN:n uutisankkureista päätti puuttua asiaan omalla tavallaan.

Rahapula ajanut osan epätoivoisiin tekoihin

CNN:n uutisankkuri Victor Blackwell kehotti katsojia auttamaan liittovaltion työntekijöitä lahjoittamalla rahaa paikallisille ruoka-avuille.

– Kuulemistamme tarinoista on tulossa yhä epätoivoisempia. Ihmiset panttaavat vihkisormuksiaan maksaakseen vuokransa ja joutuvat valitsemaan sähkölaskun maksamisen ja tarpeellisten lääkkeiden ostamisen väliltä. Jotkut myyvät jopa joululahjojaan saadakseen ruokaa.

– Tässä on kyse työssäkäyvistä ihmisistä, he työskentelevät meille, Blackwell painottaa.

"Kenenkään ei pitäisi nähdä nälkää"

Blackwell kertoo, ettei itse ole ikinä joutunut lomautetuksi, mutta ymmärtää, mitä köyhyys on.

– Tiedän, miltä tuntuu avata jääkaappi ja nähdä siellä vain mausteita tai toivoa, että jollakin työpaikallasi olisi syntymäpäivät, jotta saisit edes jotain syödäksesi.

Ankkuri vetoaakin ihmisiä auttamaan liittovaltion hallinnon työntekijöitä historiallisen piinaavassa tilanteessa.

– Voimme ruokkia toisiamme. Lahjoitan oman kaupunkini ruoka-avulle ja toivon, että sinä lahjoitat myös. Kenenkään ei pitäisi nähdä nälkää.

Lue myös:

    Uusimmat