Mainos

Aftonbladet: Näin ampuja eteni saarella

Ruotsalainen Aftonbladet kertoo verkkolehdessään, kuinka ampujaksi epäilty Anders Behring Breivik toteutti joukkomurhan Utöyan saarella. Lehden kuvaus perustuu silminnäkijöiden kertomuksiin. Poliisi ei ole vahvistanut tapahtumien kulkua.

1. Lehden mukaan epäilty nähdään poliisiksi pukeutuneena Oslon keskustassa hallintokorttelissa vain minuutteja ennen pommi-iskua.

2. Epäilty saapuu saareen menevän laivan laiturille pakettiautolla ja esittäytyy laiturialueella olevalle vartijalle poliisina. Epäillyllä on päällään poliisin univormu sekä luotiliivit ja poliisin henkilökortti. Vartijan mukaan epäillyllä on mukanaan pistooli, kivääri sekä aseen kiikaritähtäin. Epäilty pääsee saareen vartiointiyrityksen veneellä.

3. Ihmiset ovat kerääntyneet saaren päärakennuksen eteen kuulemaan tietoja Oslon pommi-iskusta. Epäilty saapuu paikalle ja pyytää ihmisiä luokseen sanomalla, että hänellä on tärkeää tietoa. Sitten hän alkaa ampua. Ihmiset pakenevat.

4. Epäilty liikkuu ympäri saarta tunnin ajan. Hän ampuu veteen yrittäviä ihmisiä. Ihmiset yrittävät piiloutua ampujalta.

5. Mies otetaan kiinni. Pelastustoimet alkavat.

(MTV3)

Katso Hannu Hallamaan juttu ja Aino Huilajan raportti Oslosta (Seitsemän uutiset 23.7.2011)

Katso kriisipsykologi Salli Saaren haastattelu (Seitsemän uutiset 23.7.2011)

Terroriuhka Suomessa ei ole noussut - katso Anna-Stiina Toivosen juttu (Seitsemän uutiset 23.7.2011)

Norjan veriteot tuomittu jyrkästi - katso video (Seitsemän uutiset 23.7.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.