Mainos

Afrikan unionille avustuslupauksia Darfurin kriisiin

Kansainväliset lahjoittajat antoivat tänään yli 200 miljoonan dollarin edestä avustuslupauksia Darfurin alueen rauhanturvaoperaation laajentamiseen.

Kansainväliset lahjoittajat lupasivat tänään lisää apua Afrikan unionille, jotta se voisi laajentaa rauhanturvaoperaatiotaan Darfurin alueella Sudanissa.

YK:n pääsihteerin Kofi Annanin johdolla Etiopian Addis Abebaan kokoontuneet lahjoittajat antoivat yli 200 miljoonan dollarin (159 miljoonaa euroa) edestä avustuslupauksia.

- Käymme taistelua kelloa vastaan. Sadekausi ja "nälkäkuilu" lähestyvät nopeasti, mikä tekee meidän ponnisteluistamme entistäkin vaikeampia, Annan sanoi ja kehotti sotilasliitto Natoa, EU:ta ja yksittäisiä maita auttamaan Afrikan unionia Darfurin operaation laajentamisessa.

Annanin mukaan operaation laajentaminen on tärkeää Darfurin vakauden turvaamiseksi. Darfurissa kaksi vuotta jatkuneessa selkkauksessa on kuollut eri arvioiden mukaan 180 000-300 000 ihmistä ja kaksi miljoonaa on joutunut pakenemaan kodeistaan.

Afrikan unionilla on tällä hetkellä noin 2300 sotilasta valvomassa Darfurin hataraa tulitaukoa. Asiantuntijoiden mukaan joukko on kuitenkin liian pieni partioimaan alueella, joka on Ranskan kokoinen.

Unionin puheenjohtaja Alpha Oumar Konare kertoi aiemmin tänään, että rauhanneuvottelut Sudanin hallituksen ja Darfurin alueen kapinallisten välillä jatkuvat puolen vuoden tauon jälkeen 10. kesäkuuta Nigeriassa. Neuvottelut katkesivat joulukuussa molempien osapuolten syytöksiin tulitaukorikkomuksista. Neuvottelujen on määrä jatkua 30. toukokuuta, mutta Afrikan unionin mukaan logistiset ongelmat ovat viivästyttäneet niiden valmistelua.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.