Mainos

AFP: Stora Ensolle uusi tehdas Uruguayhin

Stora Enso rakentaa uuden tehtaan Uruguayhin. Yhtiön suomalaisen sijoittajasuhdejohtajan mukaan lopullista päätöstä uuden tehtaan rakentamisesta ei kuitenkaan vielä ole tehty.

Metsäyhtiö Stora Enso aikoo rakentaa sellutehtaan Uruguayhin, kertoo uutistoimisto AFP. Investoinnin arvo on noin 927 miljoonaa euroa.

AFP:n mukaan suunnitelmista kertoi Stora Enson metsäasioista Uruguayssa ja Brasiliassa vastaava johtaja Joao Borges, kun hän tapasi Uruguayn väliaikaisen ympäristöministerin Jaime Igorran.

Borges sanoi, että uusi tehdas tulee täyttämään kaikki Euroopan unionin säädökset. Rakennusprojektin on määrä kestää kahdeksan vuotta, jonka jälkeen tehdas tulee tuottamaan selluloosaa miljoona tonnia vuodessa. Tehtaan lasketaan luovan 3000 uutta työpaikkaa.

Stora Enson sijoittasuhdejohtajan mukaan lopullista päätöstä tehtaan perustamisesta ei vielä ole tehty.

-Mitään päätöstä tehtaan perustamisesta ei ole tehty. Se on aivan liian ennenaikaista ruveta ennakoimaan tällaisia asioita, sanoo Stora Enson sijoittajasuhdejohtaja Ulla Paajanen-Sainio.

Stora Enso kertoi toissa vuonna aloittaneensa maanostot perustaakseen puuviljelmiä Brasilian eteläosaan ja Uruguayihin. Paajanen-Sainion mukaan nämä hankinnat ovat menossa, eivätkä millään tavalla edes loppusuoralla.

Stora Enson toimitusjohtaja Jukka Härmälä totesi viime vuonna, että maaostot tähtäävät pitkällä aikavälillä uuden sellutehtaan rakentamiseen alueella.

Stora Ensolla on Brasiliassa Veracelin sellutehdas yhteisyrityksenä brasilialaisen Aracruzin kanssa.

- Meidän kasvualueemme on Etelä-Amerikka. Olemme sanoneet, että meitä kiinnostaisi laajentaa sitä Veracelin osuutta. Millä tavalla varat sitten riittävät useampaan hankkeeseen on ihan eri kysymys, Paajanen-Sainio sanoo.

Paajanen-Saisio muistuttaa, että jos Stora Enso päättää joskus rakentaa sellutehtaan Uruguayhin, asiasta tekee päätöksen yhtiön hallitus ja asia julkistetaan pörssitiedotteella.

Toinen suomalaisyhtiö Metsä-Botnia rakentaa parhaillaan sellutehdasta Uruguayhin lähelle Argentiinan rajaa. Hanke on herättänyt alueella laajaa vastustusta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.