AFP:n toimittaja sai surmansa rakettitulessa Ukrainassa: "Hän oli todellinen kenttätoimittaja"

Ainakin 11 median edustajaa on kuollut seuratessaan Venäjän hyökkäyssotaa.

Uutistoimisto AFP:n toimittaja on kuollut Ukrainassa rakettituleen, ranskalaisuutistoimisto kertoo. AFP:n Ukrainan videokoordinaattori Arman Soldin, 32, sai surmansa lähellä Tshasiv Jarin kaupunkia Itä-Ukrainassa tiistaina iltapäivällä.

Tshasiv Jar sijaitsee lähellä Bahmutia, joka on ollut viime kuukausina Ukrainan sodan taisteluiden keskipiste. AFP:n ryhmä oli paikalla ukrainalaisten sotilaiden kanssa, kun he joutuivat Grad-rakettien tulituksen kohteeksi. Raketti osui lähelle Soldinia, joka sai surmansa. Muut ryhmän jäsenet selvisivät vammoitta.

– Koko uutistoimisto on järkyttynyt Armanin menetyksestä, AFP:n puheenjohtaja Fabrice Fries sanoi.

– Hänen kuolemansa on kauhea muistutus niistä riskeistä ja vaaroista, joita journalistit kohtaavat joka päivä raportoidessaan konfliktista Ukrainassa.

Sarajevossa Bosnia-Hertsegovinassa syntynyt Soldin oli Ranskan kansalainen, joka oli työskennellyt AFP:llä vuodesta 2015. Hän lähti Ukrainaan seuraamaan sotaa heti Venäjän hyökättyä helmikuun lopussa viime vuonna. Soldin oli asunut maassa viime syyskuusta lähtien ja käynyt säännöllisesti juttukeikoilla myös rintamalinjan luona.

Soldinin kuoleman myötä ainakin 11 journalistia tai heidän avustajaansa on kuollut Ukrainassa seuratessaan Venäjän hyökkäyssotaa, kertovat toimittajajärjestöt.

AFP:n Euroopan-johtaja Christine Buhagiar kuvaili Soldinia innostuneeksi, energiseksi ja rohkeaksi.

– Hän oli todellinen kenttätoimittaja, aina valmis työskentelemään jopa kaikkein vaikeimmissa paikoissa.

Lue myös:

    Uusimmat