Kaksi kadonnutta ulkomaalaista vapaaehtoista löytynyt kuolleena Ukrainassa – tämä heidän viimeisistä hetkistään tiedetään

Kaksi Ukrainassa vapaaehtoisesti työskennellyttä brittiläis-uusiseelantilaista miestä on kuollut tehdessään humanitaarista evakuointia, sanoo Britannian ulkoministeriö brittilehti The Guardianin mukaan.

Menehtyneet henkilöt ovat 28-vuotias Chris Parry ja 47-vuotias Andrew Bagshaw. Heillä oli sekä Iso-Britannian että Uuden-Seelannin kansalaisuus.

The Guardianin mukaan miehet työskentelivät Ukrainassa vapaaehtoisina ja auttoivat ihmisiä pakenemaan alueilta, joissa sodittiin.

Bagshawin perheen lausunnon mukaan Bagshaw ja Parry kuolivat evakuoidessaan vanhempaa naista Soledarista. Heidän kohtalokseen koitui autoon osunut tykin ammus.

Venäjä valtasi Soledarin raskaiden taistelijan jälkeen tammikuussa. Samoihin aikoihin Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi totesi, ettei paikkakunnalla ole juuri edes muureja enää pystyssä.

Soledarissa asui ennen sotaa noin 10 000 asukasta. Se sijaitsee lähellä Bakhmutia, josta on taisteltu kuukausien ajan.

– Hän (Parry) pelasti yli 400 ihmistä sekä monia hylättyjä eläimiä. On mahdotonta löytää sanoja sille, kuinka paljon häntä tullaan kaipaamaan. Hän tulee olemaan ikuisesti sydämissämme, Parryn perhe totesi tiedotteessa.

Myös Bagshawin perheelle on kerrottu Andrewsin pelastaneen "satoja ihmisiä", The Guardian kirjoittaa perheen lausuntoon nojaten.

Tammikuussa venäläisen Wagner-ryhmän johtaja Jevgeni Prigozin väitti hänen sotilaidensa löytäneen toisen miehen ruumiin.

Prigozin ei kertonut kuolleen miehen nimeä, mutta sanoi, että kuolleilta löytyi kahden brittiläisen henkilöllisyyspaperit. Viestin ohessa julkaistiin kuva, jossa vaikutti näkyvän Andrew Bagshawille ja Christopher Parrylle kuuluvat passit.

2:35
Hetki tallentui kameraan: Suomalainen taistelija haavoittuu Ukrainassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja