Brittiläisen Sky Newsin pääkirjeenvaihtaja Stuart Ramsay haavoittui Ukrainassa Kiovan lähistöllä tapahtuneessa aseellisessa välikohtauksessa viime maanantaina. Tapahtuneesta uutisoivat muun muassa BBC ja Sky News.

Sky Newsin lauantaina julkaisemassa silminnäkijä-jutussa Stuart Ramsay kirjoittaa, että hän oli viime maanantaina tiimeineen matkalla Butšan kaupunkiin, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päästä Ukrainan pääkaupungista Kiovasta.

Ramsayn kollegoineen oli tarkoitus raportoida kaupungissa ukrainalaisjoukkojen tuhoamasta Venäjän sotilassaattueesta. 

Brittitoimittajien kontaktit olivat kertoneet, että kaupungissa olisi rauhallista ja he pystyisivät kommentoimaan saattueen kohtaloa.

Matka kesti kuitenkin useita tunteja muun muassa lukuisten tiesulkujen takia ja lopulta britit päättivät hylätä suunnitelmansa ja palata takaisin Kiovaan.

Tulitus alkoi hiljaisessa risteyksessä

Paluumatkalla joukko joutui kuitenkin väijytykseen. Toimittajien ajoneuvo joutui luotisateeseen hieman ennen risteystä autiolta vaikuttaneella tiellä.

Autossa olleet yrittivät paeta kulkuneuvosta parempaan suojaan, jonka yhteydessä yksi luoti osui Ramsayta BBC:n mukaan alaselkään. Lisäksi kameramies Richie Mockler sai kaksi osumaa suojaliiviinsä.

BBC:n uutisen mukaan heitä olivat ampuneet venäläisten tiedustelujoukot.

Toimittajat piiloutuivat tulitusta läheiseen tehtaaseen, josta ukrainalaispoliisit pelastivat heidät myöhemmin

– Tiesimme, että autosta oli päästävä suojaan, jos haluaisimme selviytyä. Mutta tulitus oli todella kovaa, Ramsay kirjoittaa

– Muistan ajatelleeni, että onko kuolemani kivulias. Ja sitten sain osuman selkään.

Kameramiehen onnistui tallentaa intensiivinen ja pelottava tilanne. Video on katsottavissa Ramsayn uutisen yhteydestä Sky Newsin sivuilta

Iso-Britannian pääministeri Boris Johnson on huomioinut brittitoimijoiden kokemuksen Twitterissä ja kiittelee toimittajien rohkeutta vaikean kriisin keskellä.

Ramsay kokee olevansa onnekas ja toteaa, että hän säilyi hengissä todennäköisesti suojavarusteidensa takia.

Takaisin Iso-Britanniaan jo palannut kirjeenvaihtaja loukkaantui onnekkaasti vain kasvoista, kun hän kompastui ja kaatui maahan paetessaan tulitusta.

Lue myös:

    Uusimmat