Mainos

AFP: Kreikassa hallitussopu, vasemmistopuolue ulkona

Kreikassa on saatu aikaan hallitussopu, kertoo uutistoimisto AFP.

Uutistoimiston mukaan radikaalin vasemmistopuolue Syrizan johtaja Alexis Tripras on ilmoittanut, että presidentin johdolla käydyissä hätäneuvotteluissa on sovittu kaksivuotisesta hallituksesta kolmen puolueen kesken. Tsiprasin mukaan hänen Syriza-puolueensa ei kuitenkaan ole lähdössä hallitukseen.

Kreikan kolmen suurimman puolueen johtajat ovat tänään neuvotelleet presidentti Karolos Papouliasin kanssa. Tapaamisessa päämääränä oli sopia kriisihallituksen muodostamisesta maahan ja näin välttää uudet vaalit. AFP:n tietojen mukaan tässä on nyt onnistuttu.

Presidentin kanssa ovat neuvotelleet ensin konservatiivisen Uuden demokratian, sosialistisen Pasok-puolueen ja radikaalin vasemmistopuolueen Syrizan johtajat. Myöhemmin päivällä Papouliasin oli määrä tavata pienemmät parlamenttipuolueet, myös uusnatsien Kultaisen sarastuksen edustajat.

Kreikan maltillinen vasemmistopuolue Demokraattinen vasemmisto sen sijaan kiistää sopineensa kriisihallitukseen lähdöstä.

– Tämä on häpeällistä..Se on panettelua ja vale, pienpuolue kommentoi kilpailijansa Syrizan johtajan lausuntoa kolmen puolueen hallitussovusta.

Demokraattista vasemmistoa on pidetty viimeisenä toivona saada muodostettua Kreikkaan hallitus parlamenttivaalien jälkeen. Puolue irtaantui Syrizasta vuonna 2010.

Tieto hallitussovun syntymisestä ei ole vahvistunut illan aikana.

(MTV3 - AFP)

Katso Risto Puolimatkan juttu (Seitsemän uutiset 13.5.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.