Mainos

Afganistanista löytyi joukkohauta

Maanalaisesta vankilasta löydetyn joukkohaudan jäljille poliisin johdatti alueella aikoinaan työskennellyt autonkuljettaja.

Afganistanista on löydetty suuri joukkohauta. Satoja ruumiita löydettiin maanalaisesta vankilasta maan pääkaupungin Kabulin pohjoisreunalta. Asiasta kertoo BBC.

Viranomaiset ovat löytäneet satoja ruumiita tähän mennessä 15:stä esiin kaivetusta huoneesta. Vielä ei tiedetä, kuinka suuri vankila on tai paljonko ruumiita sinne on kätketty. Tapauksen tutkimuksia johtavan poliisipäällikön mukaan monet uhreista oli sidottu ja heidän silmänsä peitetty.

BBC:n haastattelemien afgaaniviranomaisten mukaan entisessä sotilastukikohdassa sijaitseva vankila on 1980-luvun Neuvostomiehityksen jäänteitä. Poliisit johdatti haudan jäljille 70-vuotias afgaanimies, joka on kertonut työskennelleensä autonkuljettajana tukikohdassa.

Neuvostoliitto miehitti Afganistania vuodesta 1979 vuoteen 1989. Huhtikuussa Koillis-Afganistanista löytyi neuvostoaikainen joukkohauta, jossa oli yli 400 afgaanin ruumiit.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.