Mainos

Afganistanin presidentti selvisi murhayrityksestä

Turvamiesten heittäytyminen Afganistanin presidentin Hamid Karzain päälle pelasti hänet Kabulissa, kun Taleban-liikkeen taistelijat ampuivat paraatikatsomoon.

Iskussa kuoli kaksi ihmistä ja haavoittui kymmenen.

Karzain rinnalla katsomossa istuivat Yhdysvaltain ja Britannian suurlähettiläät, YK:n edustaja sekä kymmeniä armeijan komentajia, hallituksen ministereitä ja kansanedustajia. Kukaan heistä ei haavoittunut.

Taleban-liike ilmoitti, että kuusi sen taistelijaa teki iskun. Kolme kuoli liikkeen edustajan mukaan tulituksessa.

- Iskun tarkoituksena oli osoittaa maailmalle, että pystymme hyökkäämään missä haluamme, sanoi Taleban-liikkeen edustaja puhelimessa tiedotusvälineille.

Niin ikään Talebanien liittolainen Hezbi Islami -ryhmä osallistui iskuun. Sen jäsenet olivat ampuneet raketteja kauempaa, kertoi ryhmän edustaja puhelimitse yksityiselle tv-asemalle.

Katsomossa istunut diplomaatti vahvisti tiedon.

Televisiopuheessaan murhayrityksen jälkeen Karzai sanoi, että joitakin iskuun osallistuneita oli pidätetty. Talebanien mukaan kolme iskuun osallistunutta oli päässyt turvaan.

Kahdesta kuolleesta toinen oli 10-vuotias poika, kertoi Afganistanin terveysministeri. Toinen surmansa saaneista oli heimojohtaja.

Karzai on selvinnyt ainakin kolmesta murhayrityksestä vuoden 2001 jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.