Mainos

Afganistanin kopterionnettomuuden syy epäselvä

Turman uskotaan olleen onnettomuus mutta hyökkäyksen mahdollisuuttakaan ei ole poissuljettu.

Ainakin seitsemäntoista espanjalaista Nato-rauhanturvaajaa kuoli helikopteriturmassa Afganistanissa tänään. Espanjan puolustusministerin Jose Bonon mukaan onnettomuus saattoi ehkä johtua hyökkäyksestä.

Bonon mukaan ministeriö uskoi aluksi, että kyseessä täytyy olla onnettomuus, mutta onnettomuuspaikalta otetut kuvat ovat saaneet heidät toisiin ajatuksiin. Isaf-rauhanturvaoperaation tiedottajan majuri Andrew Elmesin mukaan Isaf uskoo, että turma oli onnettomuus.

Turmakopterin kanssa samalla harjoituslennolla ollut toinen helikopteri joutui tekemään pakkolaskun, jossa loukkaantui lievästi viisi henkilöä. Afganistanilaisen viranomaisen mukaan kopterit törmäsivät toisiinsa.

Cougar-helikopteri putosi Heratin kaupungin lähellä, jossa on Espanjan 850-1000 sotilaan vahvuisen rauhanturvajoukon tukikohta. Isaf-rauhanturvaoperaation mukaan helikopterit olivat Afganistanin syyskuisten parlamenttivaalien tukemiseen liittyvässä harjoituksessa.

Espanjan pääministeri Jose Luis Rodrigues Zapatero keskeytti lomansa onnettomuuden vuoksi.

Ainakin seitsemäntoista espanjalaista Nato-sotilasta on kuollut helikopterin maahansyöksyssä Afganistanissa, kertovat Espanjan puolustusministeriö ja Nato-virkailijat.

Espanjan radion mukaan maahansyöksyssä ei tiettävästi ollut henkiinjääneitä.

Myös toinen helikopteri joutui tekemään alueelle pakkolaskun, jossa loukkaantui useita ihmisiä. Uutistoimisto AFP:n haastatteleman sotilaslähteen mukaan viittä sotilasta etsitään.

Turmakopteri putosi Heratin kaupungin lähellä. Putoamisen syy ei ole tiedossa. ISAF-rauhanturvaoperaatiossa työskentelevä kapteeni Michele Cortese kertoo, että helikopteri oli Afganistanin syyskuisiin parlamenttivaalien tukemiseen liittyvässä harjoituksessa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.