Mainos

Afganistan: Bin Laden Peshawarissa

Terroristiepäilty Osama bin Laden piileskelee viranomaisten mukaan todennäköisesti Peshawarissa.

Afganistanin puolustusministeri Mohammed Fahim sanoo, että mitä suuremmalla todennäköisyydellä Osama bin Laden on tällä hetkellä Pakistanissa, Peshawarin kaupungissa. Fahimin mukaan Pakistan auttaa edelleen Yhdysvaltoja bin Ladenin etsinnöissä.

Fahimin peräänkuulutti myös Yhdysvaltain pommitusten lopettamista sen jälkeen kun loppukin vastarinta on saatu nujerrettua. Fahimin mukaan Jalalabadin ympäristö Itä-Afganistanissa on nyt täysin puhdistettu Talebanin ja al-Qaedan vastarintapesäkkeistä. Sen sijaan Pakistanin rajan lähellä on edelleen alueita, joita ei ole vallattu.
-Kun olemme saaneet vakuutuksen, että nämä alueet on puhdistettu, tarvetta pommituksiin ei enää ole, hän jatkoi.

Pentagon jatkaa

Yhdysvaltojen puolustusministeriö Pentagon kieltäytyi perjantaina sulkemasta pois mahdollisuutta tulevilta ilmaiskuilta:
-Me hyvin harvoin suljemme pois mitään mahdollisuutta. Teemme mitä on tarpeen tehdä, jotta saavutamme sen mitä yritämme saavuttaa, sanoi puolustusministeriön tiedottaja Victoria Clarke. Clarken mukaan Yhdysvaltojen tavoitteena on edelleen Osama bin Ladenin ja muiden al-Qaeda-järjestön johtohahmojen saaminen kiinni.

Vielä illalla oli epäselvää, onko Afganistan virallisesti pyytänyt Yhdysvaltoja lopettamaan pommitukset. Yhdysvaltain lähetystön edustajan mukaan pyyntöä ei ole tullut. Afganistanin puolustusministeriön edustaja Mohammad Habeel sanoi perjantaina aamupäivällä Afganistanin vaatineen, että Yhdysvallat lopettaa Afganistanin pommitukset lähipäivinä, koska lähes kaikki Taleban-liikkeen ja al-Qaeda-verkoston piilopaikat on tuhottu.

Bin Ladenin väitetyt olinpaikat:


3.12.-Osama bin Laden on Tora Boran vuoristossa itäisessä Afganistanissa, kertoi afganistanilainen sotilaskomentaja Haji Mohammad Zaman.
12.12.-Amerikkalainen Christian Science Monitor -lehti uutisoi, että bin Laden on karistanut Yhdysvaltain joukot kannoiltaan ja paennut Pakistaniin.
13.12.-Yhdysvaltain armeijan mukaan bin Laden taistelee todennäköisesti al-Qaeda-taistelijoidensa kanssa Tora Borassa.
14.12.-Pakistanissa toimiva uutistoimisto AIP raportoi, että hän on siirtynyt 25.-26. marraskuuta Tora Borasta tuntemattomaan paikkaan.
15.12.-Washington Timesin mukaan bin Ladenin ääni on tunnistettu radiossa, kun hän puhui joukoilleen Tora Borassa.
16.12.-Afganistanilainen sotilaskomentaja Zaman sanoi, ettei hän ole enää Tora Borassa.
19.12.-Bin Laden on lähtenyt Afganistanista, Zamanin edustaja ilmoitti.
21.12.-Toisen afganistanilaisen komentajan Hazrat Alin mukaan bin Laden piileksii itäisessä Afganistanissa. 22.12.-Kolmas afganistanilainen komentaja Haji Musa arvioi, että bin Laden on Pakistanissa.
24.12.-Bin Laden on mahdollisesti saanut surmansa Tora Boran pommituksissa, sanoi Yhdysvaltain johtaman liittouman edustaja Kenton Keith.
27.12.-Afganistanin puolustusministeriön mukaan bin Laden on Pakistanissa, mutta Pakistanin hallitus kiisti väitteen. Yhdysvaltain ja Britannian erikoisjoukot jatkoivat etsintöjä Tora Boran vuoristossa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.