Afgaanityttö ampui vanhempansa surmanneet taleban-taistelijat – rohkeutta kiitellään maailmanlaajuisesti

Afgaanityttö ampui vanhempansa surmanneet taleban-taistelijat 0:45
CNN: Afgaanityttö ampui vanhempansa surmanneet taleban-taistelijat

16-vuotias Qamar Gul on ampunut kolme taleban-taistelijaa, jotka tunkeutuivat yöllä perheen kotiin ja tappoivat vanhemmat lasten edessä.

Qamar Gul ja hänen nuorempi veljensä säästyivät hengissä taleban-kapinallisten hyökkäyksestä heidän kotiinsa viime viikolla, kertovat useat mediat, muun muassa the Guardian. Vanhemmat tukivat Afganistanin hallitusta, mikä oli paikallisten viranomaisten mukaan motiivina.

40 kapinallista hyökkäsi Gerivehin kylään, Ghorin maakunnassa. Perheen oveen oli koputettu kello yksi yöllä. Viranomaisten mukaan kapinalliset etsivät perheen isää. Äiti oli mennyt ovelle, mutta nähdessään aseistetut miehet, hän kieltäytyi avaamasta. Tämän jälkeen kapinalliset olivat ampuneet äidin, ja rynnänneet sen jälkeen sisälle ja ampuneet isän.

Qamar Gul otti isänsä kiväärin ja ampui kolme kapinallista. Sen jälkeen hän kävi tunnin ajan tulitaistelua talebanien kanssa 12-vuotiaan veljensä kanssa.

Viranomaisraporttien mukaan monet muut taistelijat liittyivät hyökkäykseen, mutta kyläläiset ja hallitusta tukevat joukot tulivat apuun ja pakottivat tulitaistelun jälkeen kapinalliset poistumaan.

Viranomaisten mukaan Qamar Gul ja hänen veljensä on viety turvalliseen paikkaan maakunnan pääkaupunkiin.

– He olivat shokissa ensimmäiset kaksi päivää, eivätkä pystyneet pahemmin puhumaan. Nyt he voivat jo paremmin ja sanovat, että teko oli oikeutettu, koska heidän ei pitäisi joutua elämään ilman vanhempiaan. Heillä ei ole paljon muita sukulaisia kuin velipuoli, joka asuu samassa kylässä, sanoi maakunnan kuvernöörin puhemies Mohamed Aref Aber.

Afganistanin hallitus on kiittänyt Qamarin rohkeutta tilanteessa. Lapset on myös kutsuttu presidentinlinnaan vieraaksi.

Qamarin kuva, jossa hän on huivi päässä ja kivääri kädessä, leviää sosiaalisessa mediassa. Monet ylistävät hänen rohkeuttaan.

Lue myös:

    Uusimmat