Kaksi afganistanilaistoimittajaa kertoo joutuneensa Talebanin pahoinpitelemäksi – tilanne sai alkunsa kesken työtehtävän

1:08
Video ei herkille! Tältä toimittajien vammat näyttävät

Kaksi afganistanilaistoimittajaa pahoinpideltiin sen jälkeen, kun heidät pidätettiin kesken työskentelyn. Asiasta kertoo heidän päätoimittajansa Reutersille. Toimittajat olivat keskiviikkona raportoimassa naisten järjestämästä mielenosoituksesta Kabulissa, kun Taleban pidätti heidät.

Etilaat Roz-lehden perustaja ja päätoimittaja Zaki Daryabi jakoi toimittajista videolla näkyviä kuvia sosiaalisessa mediassa.

Toisella miehistä on suuret, punaiset vyön kaltaiset jäljet alaselässä ja jaloissa. Hänen kollegallaan on samanlaiset pahoinpitelyn jäljet olkapäissä ja käsivarsissa. 

Molempien miesten kasvot ovat myös mustelmilla.

– Viittä kollegaani pidettiin pidätyskeskuksessa neljä tuntia ja näiden tuntien aikana kahta kollegaamme hakattiin ja kidutettiin raa’asti, Daryabi kertoi Reutersille torstaina. 

"He nostivat kepit ja löivät meitä kaikella voimallaan"

Toinen pahoinpidellyistä toimittajista, Taqi Daryabi, kertoo seitsemän tai kahdeksan ihmisen hakanneen heitä noin kymmenen minuutin ajan.

– He nostivat kepit ja löivät meitä kaikella voimallaan. Kun he hakkasivat meitä, he huomasivat meidän pyörtyneen. He veivät meidät selliin lukkojen taakse muutaman muun kanssa, hän kuvailee.

Reuters ei kyennyt varmuudella vahvistamaan Daryabin kertomusta.

Talebanin mukaan hyökkäys tutkitaan

Päätoimittaja Zaki Daryab kertoo, että loukkaantuneet toimittajat vietiin sairaalaan, jossa lääkärit neuvoivat heitä pitämään kahden viikon sairasloman.

Daryabin mukaan pahoinpitelyt lähettävät järkyttävän viestin Afganistanin tiedotusvälineille. Maan riippumaton lehdistö, jota on Reutersin mukaan rahoitettu pitkälti länsimaisilla lahjoittajilla, on vahvistunut viimeisen 20 vuoden aikana. 

Talebanin nimeämän ministerin mukaan kaikki toimittajiin kohdistuvat hyökkäykset tutkitaan. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja