"Tunnistin vaimoni ja tyttäreni ja Hamasin terroristit heidän ympärillään" – Sadat israelilaiset etsivät tietoa läheisistään

Hamas kaappasi Yonin vaimon ja lapset – tarjoutuu nyt itse tilalle 1:01
Katso video: Hamas kaappasi Yonin vaimon, lapset ja anopin – tarjoutuu nyt itse heidän tilalleen

Sadat israelilaiset saapuivat Israelin Tel Avivin lentokentän yhteydessä sijaitsevalle poliisin tiedotuskeskukselle etsimään tietoa läheistensä kohtaloista, jotka katosivat samalla, kun palestiinalaiset pakenivat joukottain Gazan kaistalta.

Useiden kadonneiden uskotaan joutuneen vangituksi Gazassa. Joukossa arvellaan olevan myös pieniä lapsia. 

Yksi läheisiään etsivistä äideistä antoi Reutersille paikan päällä haastattelun nimettömänä. Hän oli luovuttanut poliisille poikansa hiuksia DNA-näytettä varten. Poika oli ollut juhlimassa tanssiaisissa, kun Hamasin aseistetut miehet tunkeutuivat paikalle. Gazan raja-alue sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä poliisin tiedotuskeskuksesta.

– Viimeksi kuulimme hänestä, kun hän soitti autosta ja sanoi yrittävänsä paeta ja että häntä ammuttiin. Teen kaikkeni selvittääkseni, mitä tapahtui, pojan äiti kertoo Reutersille.

”Hän kertoi, että terroristit ovat tulossa”

Keski-Israelista tullut Yoni Asher kertoo Reutersille, että hänen vaimonsa oli heidän kahden nuoren tyttärensä kanssa vierailulla isoäitinsä luona lähellä rajaa, kun Hamas hyökkäsi.

– Vaimoni kertoi minulle, että terroristit ovat talossa, Asher sanoo.

Sen jälkeen puhelu katkesi. Myöhemmin Asher paikansi vaimonsa matkapuhelimen Google-tilin avulla. Puhelimen sijainniksi paljastui Gazassa sijaitseva kaupunki Khan Younis. Sen jälkeen Asher näki sosiaalisessa mediassa videon, jossa hänen vaimoaan ja tyttäriään viedään Gazaan. 

– Tunnistin varmasti vaimoni, kaksi tytärtäni ja anoppini jonkinlaisissa kärryissä ja Hamasin terroristit heidän ympärillään, Asher kertoo. 

– Kaksi pientä tytärtäni ovat vasta vauvoja, alle 5- ja 3-vuotiaita. En tiedä, millä ehdoilla he ovat vangittuina. En tiedä, mitä heille on tapahtunut, Asher sanoo Reutersille.

Reutersin mukaan osan kadonneista epäillään piileskelevän piiritetyissä israelilaiskylissä. 

Sotaan tottunut Israel joutui yllätetyksi, kun terroristijärjestöksi luokiteltu islamistijärjestö Hamas hyökkäsi lauantaiaamuna maahan tappaen satoja ihmisiä.

Lue myös:

    Uusimmat