ADHD rasitti Jutta Larmin mieltä uutuusrealityssa: "Kyllä siinä parisuhdetta koeteltiin"

Jutta Larm kertoo, miten adhd vaikeutti realityohjelmaan osallistumista - "Se sosiaalisuus oli tosi raskasta" 6:48
Jutta ja Juha Larm kertovat MTV Uutisten haastattelussa, mitkä tekijät stressasivat parisuhdetta Race Across The World Suomi -seikkailurealityssa.

Jutta ja Juha Larm nähdään uudessa Race Across The World Suomi -seikkailurealityssa, joka alkaa pariskunnan osalta heti dramaattisesti. Pariskunta kertoo nyt, millainen koettelemus ohjelma on ollut suhteelle.

Juha ja Jutta Larm myöntävät heti alkuun, että MTV3-kanavan uusi seikkailureality Race Across the World Suomi on ollut parisuhteelle melkoinen koettelemus.

Pariskunta kertoo MTV Uutisille, että Marokosta Suomeen suuntautuva seikkailu nosti molemmista esiin täysin uudenlaisia puolia. 

Heidän on matkustettava tuhansien kilometrien matka maata ja merta pitkin ilman luottokortteja tai digilaitteita. Heillä on vain toisensa, kartta ja käteistä, ja matkan varrella on välietappeja, joihin myös sarjan muut parit suuntaavat.

Ohjelman kilpailuhenkisyys ja pariskunnan jatkuva yhdessäolo nosti molemmissa esiin joukon erilaisia tunteita.

Tuolla reissussa et päässyt mihinkään pakoon toista, ja kyllä siinä parisuhdetta koeteltiin, kun stressitaso nousi, oli nälkä, rahat loppu ja junat menivät alta, Jutta Larm kertoo.

Kyllä molemmista tuli myös huonoja puolia esiin, Juha jatkaa.

Jutta on puhunut paljon ADHD-diagnoosistaan, joka näkyi myös Jutan matkanteossa monella tapaa.

Ennen reissua pelkäsin eniten sitä fyysisyyttä, koska kannamme painavia rinkkoja koko ajan ja minulla oli alle puoli vuotta molempien lonkkien tekonivelleikkauksesta. Mutta lopulta se ei ollut se haaste, vaan se, että reissu rasitti mieltäni koko ajan, Jutta avautuu.

Siellä on koko ajan jotain pohdittavaa, miten päästä paikasta toiseen – ja sitten sellainen sosiaalinen ähky toisista ihmisistä. Olet täysin toisten ihmisten armoilla ja koko ajan pitää skannata ja tutkia muita ihmisiä, keneltä voi pyytää apua, Jutta jatkaa.

"ADHD on supervoimien supervoima"

Juha kiittelee vaimoaan siitä, että tämän keskittymishäiriö toi esiin myös sellaisia puolia, jotka auttoivat matkan teossa.

Se on supervoimien supervoima, kun ihminen pystyy omassa päässään pitämään samaan aikaan kolmea aikataulua, neljää eri hinnastoa ja huomista ja tätä päivää. Sellainen olisi tosi stressaavaa ainakin minulle, Juha sanoo ja katsoo vaimoaan.

Sinun superlaskimesi teki sitä työtä joka päivä ja hetki. Pohjustit ongelmanratkaisua koko ajan, se oli huikeaa.

Juha kutsuu vaimoaan turbodynamoksi, jonka kanssa hän voi omien sanojensa mukaan lähteä ihan mihin tahansa tällaisen kokemuksen jälkeen.

Jutta puolestaan kehuu Juhan suuntavaistoa, suunnitelmallisuutta, analysointia ja järjen ääntä. 

Sen sijaan Juhan kilpailuhenkisyys tuli totaalisena yllätyksenä.

Olen aina ajatellut, että Juha on tosi zen-mestari ja että hänen kilpaurheiluvuodet ovat jääneet taakse. Yhtäkkiä huomasin roikkuvani hänen housunlahkeessaan kiinni, että älä mene, rauhoitu, rauhoitu! Että häh, oletko oikeasti tuollainen sisimmiltäsi.

Juha sanoo yllättyneensä omasta käytöksestään itsekin.

Jutta pettyy itseensä

Myös Jutta sanoo löytäneensä uusia puolia myös itsestään. Heti avausjaksossa nähdään tilanne, jossa Jutta kadottaa pariskunnan rahoja ja pettyy raskaasti itseensä.

Näin vaihdevuosi-ikäisenä ihmisenä pääsin myös tutkailemaan itseäni, Jutta hymähtää.

Juha puolestaan kertoo yllättyneensä siitä, että hän on pitänyt vaimoaan ihmisenä, joka ei koskaan luovuta, ja nyt tämä luonteenpiirre on koetuksella.

Vaikka parisuhde olikin kuvauksissa koetuksilla, Jutta sanoo, että lopulta reissu vahvisti heidän suhdettaan entisestään.

Juha uskoo sen johtuvan siitä, että tämäntyyppisiä tilanteita ei ole heitetty aiemmin parin eteen.

Normaalielämässä emme olisi saaneet tällaisia ongelmia ja jännitteitä meidän välillemme. Nyt olimme niin stressaantuneita ja kilpailutunnelmassa, ja olemme molemmat tosi kilpailuhenkisiä kuitenkin, Juha sanoo.

Konflikteja ei voi välttää kukaan, mutta se ratkaisee, miten ne ratkotaan. 

Katso Juha ja Jutta Larmin haastattelu yllä olevalta videolta.

Töllötuomareiden uusimmassa jaksossa kurkistetaan Race Across the World -ohjelman ensimmäiseen jaksoon: 

Uusi Bachelor saa Töllötuomarit haukkomaan henkeä 25:28

Töllötuomarit-jaksossa tapetilla ovat lisäksi muun muassa Kolmiodraama-sarjan uusimmat käänteet.

Lue myös:

    Uusimmat