Adam eli köyhän lapsuuden – ryhtyi nyt itse joulupukiksi varattomille lapsille: "Tunteelle, jonka tästä saa, ei voi panna hintaa"

Onko syntymäpäiväsi joulun aikaan? Tähän osaat samaistua! 0:31
Oletko syntynyt jouluaattona? Tiedät siis varmasti omasta kokemuksestasi, millaista tuskaa syntymäpäivän viettäminen jouluna on – varsinkin lapselle!

Köyhän lapsuuden elänyt Adam jakaa lahjoja lapsille, joiden joulua rahattomuus varjostaa.

Adam Armstrongin lapsuus oli köyhä. Harrisonburgin kaupungissa Yhdysvalloissa kasvanut Adam haluaa nyt muistaa niitä, joiden joulua rahattomuus varjostaa, kertoo NBC.

Lahjoitti 12 000 dollarilla leluja

Vaatimattoman alun elämäänsä saanut Adam onnistui vaurastumaan kiinteistöalalla. Nyt mies lahjoitti 12 000 dollarilla eli noin 10 000 eurolla leluja ja muita lahjoja kaupunkiin, jossa itse vietti lapsuutensa.

Adamin lapsuudenkodin kiinteistöstä vastaava Sara Lewis-Weeks oli epäileväinen, kun Adam lähestyi häntä ideallaan. Pian hänelle kuitenkin selvisi, että Adam on tosissaan joululahjojensa kanssa: mies keräili tempausta varten 1300 erilaista lahjaa.

"Hänen sydämensä todella oli tässä mukana"

Luvan lahjojen jakoon saatuaan mies ajoi paikalle kuorma-autolla, joka oli täytetty muun muassa polkupyörillä, radio-ohjattavilla autoilla ja palloilla.

– Eivät ne olleet mitään pehmoleluja. Hän jakeli pois pyöriä, kauko-ohjattavia autoja, aitoja Barbieita. Eivät ne olleet mitään halpakaupan Barbeieita. Hän ei unohtanut ketään. Hänen sydämensä todella oli tässä mukana, Sara kuvailee.

"Tunteelle, jonka tästä saa, ei voi panna hintaa"

Adam vietti nuorena aikaa vankilassa kannabiksen myymisen vuoksi ja näki muiden vankien tapaavan toisiaan kuin vanhoja ystäviä. Moni palasi telkien taakse uudelleen ja uudellen.

– Sanoin itselleni: "Tämä on hullua, en voi toimia näin". Päätin, etten aikoisi elää niin, Adam sanoo.

Adam jakelee lahjoja. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Hän onnistui muuttamaan elämänsä suunnan ja halusi vaurastuttuaan antaa takaisin. Nyt Adam jakoi lahjoja asuinalueella, jolla itse asui lapsena.

– Näet lapsia ja annat heille vauvanuken, vaahtomuoviammuksia ampuvan lelupyssyn, pyörän... Kaksi pientä poikaa heittelee jalkapalloa eikä tunteelle, jonka tästä saa, voi panna hintaa, Adam kuvailee.

– Koen olevani hyvin siunattu.

"Se, missä he asuvat, ei ole heidän syytään"

Jaettuaan leluja entisillä asuinsijoillaan Adam siirtyi läheisille köyhille asuinalueille ja jatkoi jouluilon levittämistä siellä. Ylijääneet lahjat päätyivät pelastusarmeijalle.

– Muistan (lapsuudesta) kaupungin asunnot ja paljon köyhyyttä, rikoksia, huumeita, väkivaltaa ja sellaisia asioita. Aina, kun näen lapsia, tiedän, ettei se, missä he asuvat, ole heidän syytään, mies kommentoi.

Lähteet: NBCnews.comWhsv.com

Lue myös:

    Uusimmat