Mainos

Abu Ghraibin tutkimuksista todisteita vankien piilottelusta

Irakilaisen Abu Ghraibin vankilan pahoinpitelyjä tutkivan kenraalin mukaan amerikkalaisjoukot ovat piilotelleet jopa sataa salaa pidättämäänsä vankia.

Tutkimukset amerikkalaisjoukkojen toimista irakilaisessa Abu Ghraisin vankilassa ovat paljastaneet uusia epäkohtia. Vankilan pahoinpitelyjä tutkivan amerikkalaiskenraalin mukaan Irakissa oli jopa sata "näkymätöntä" vankia, jotka amerikkalaisjoukot olivat pidättäneet salaa.

Myöhään eilen Yhdysvaltain senaatin puolustuskomitealle puhunut kenraali Paul Kern sanoi, että tutkijat olivat "löytäneet useita raportteja ihmisistä, jotka tuotiin pidätyskeskuksiin, ja jotka sitten siirrettiin niin, että Kansainvälinen Punainen Risti ei löytänyt heitä".

-Tämä on on rikkomus vasten käytäntöämme, joka vaatii rekisteröimään ihmiset, niin että voidaan kertoa, että heidät on pidätetty, sanoi Kern.

Muutama viikko sitten tutkijat arvioivat, että Yhdysvaltain joukot kätkivät kahdeksaa vankia Kansainväliseltä Punaiselta Ristiltä ja rikkoivat näin Geneven sopimusta. Kernin mukaan "aavevankien" laiton pidättäminen on "ehkä yksi vaikeimmista osista tutkimuksessamme".

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.