Mainos

Abbas ja Olmert keskustelivat palestiinalaisvaltiosta

Kyseessä oli Abbasin ja Olmertin toinen tapaaminen tässä kuussa. Kumpikaan ei kommentoinut käytyjä keskusteluja tarkemmin.

Israelin pääministeri Ehud Olmert ja palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas ovat keskustelleet palestiinalaisvaltion syntyyn liittyvistä kysymyksistä Jerusalemissa. Abbasin edustajan mukaan keskustelut aiheesta jäivät kuitenkin yleisluontoisiksi.

Olmertin virka-asunnossa järjestetyssä tapaamisessa valmisteltiin presidentti George W. Bushin koolle kutsumaa Lähi-idän rauhankonferenssia, joka järjestetään luultavasti marraskuussa.

Kyseessä oli Abbasin ja Olmertin toinen tapaaminen tässä kuussa. Kumpikaan johtaja ei kommentoinut käytyjä keskusteluja tiedotusvälineille parisen tuntia kestäneen tapaamisen jälkeen. Israelin edustajat vakuuttivat tyytyväisyyttään keskusteluihin, kun taas palestiinalaiset olivat varovaisempia.

Abbas oli halunnut, että ennen konferenssia esille otettaisiin vaikeat kysymykset palestiinalaisvaltion rajoista, Jerusalemin tulevaisuudesta ja palestiinalaispakolaisten kohtalosta. Abbasin neuvonantajan Saeb Erekatin mukaan yksityiskohtiin ei kuitenkaan päästy näissä kysymyksissä.

Israelin suhteet Abbasiin ja hänen Fatah-liikkeeseensä ovat lähentyneet sen jälkeen kun radikaali Hamas-järjestö otti Gazan alueen hallintaansa. Israel on kiinnostunut tukemaan maltillisempaa Fatahia, joka hallinnoi yhä Länsirannan palestiinalaisaluetta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.